Stół grzewczy to urządzenie służące do przechowywania półproduktów i dań w podwyższonej temperaturze. Zazwyczaj zakres temperatur komory wynosi od 30°C do 65°C i może być regulowany.
Stół grzewczy pozwala na przechowywanie dużej ilości dań w specjalnie izolowanej komorze. Dzięki takiemu rozwiązaniu nie trzeba się martwić o to, że potrawa straci swoją temperaturę lub że ulegnie zepsuciu. Bezpieczeństwo artykułów spożywczych umieszczanych wewnątrz stołu grzewczego zapewnia także materiał jego wykonania, czyli stal nierdzewna.
Na rynku znaleźć można bogatą ofertę stołów grzewczych. Różnią się one od siebie przede wszystkim wymiarami i pojemnością. Występują w wersji centralnej, centralno-przelotowej i przyściennej. Każda z wersji może być wyposażona w drzwi suwane lub skrzydłowe. Wybór stołu grzewczego zależy od indywidualnych zapotrzebowań, rodzaju lokalu gastronomicznego, liczby klientów i możliwości powierzchniowych. W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z zakupem stołu grzewczego warto skontaktować się ze specjalistami ze sklepu GastroSalon.pl, którzy pomogą w wyborze konkretnego modelu stołu i odpowiedzą na wszystkie pytania.
Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.
Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.