raty przez internet leasing przez internet
Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

Schładzarko-zamrażarka szokowa 7x GN 1/1

Symbol: 235065
Cena: 15375.00
Wysyłka w ciągu: 21dni
Cena przesyłki:0
Przesyłka kurierska:
0
Ilość (szt.):

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Zamówienie telefoniczne: 501 869 226
Zostaw numer telefonu. Oddzwonimy!
Udostępnij:

Schładzarko-zamrażarka szokowa 7x GN 1/1

Schładzanie lub zamrażanie szokowe to najlepszy, naturalny sposób przedłużania trwałości i utrzymania świeżości artykułów spożywczych. Obudowa zewnętrzna oraz komora wewnętrzna wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej Komora wewnętrzna z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie Komora z prowadnicami na GN 1/1 i blachy piekarnicze 600x400 mm

Cechy:

Izolacja o grubości 60 mm z poliuretanu, wtryskiwana pod wysokim ciśnieniem, co gwarantuje wysoki współczynnik izolacji termicznej
• Górna pokrywa zdejmowana
• Automatycznie domykające się drzwi z uszczelką magnetyczną
• Elektroniczny panel sterowania i kontroli danych
• Sonda w zestawie
• System schładzania/zamrażania wymuszony wentylatorem
• Bezproblemowa praca w temp. otoczenia do 43°C i wilgotności względnej powietrza do 65%
• Czynnik chłodzący: R507A
• Możliwość schładzania od 70°C do 3°C (90 min), od 70°C do -18°C (240 min) lub w określonym czasie bez podania końcowej temperatury
• Regulowane nóżki ze stali nierdzewnej

MINIMALNA UTRATA WILGOTNOŚCI

Proces szybkiego schładzania i zamrażania zatrzymuje naturalną wilgotność we wnętrzu potraw i zapobiega ich wysuszeniu.Prawidłowy zapach i smak potraw nierozerwalnie połączony jest z ich stopniem wilgotności.

BOGATSZE MENU DLA KONSUMENTA

Im dłuższy okres trwałości żywności schłodzonej szokowo tym większa paleta oferowanych dań w karcie, bez ponoszenia dodatkowych kosztów na zwiększone zakupy surowców i komplikowania organizacji pracy w kuchni. OSZCZĘDNOŚĆ CZASU DO 30% Dzięki dłuższemu terminowi trwałości możliwe jest lepsze zaplanowanie prac w kuchni i przygotowanie większej ilości posiłków oraz półproduktów bez konieczności powtarzania tych czynności każdego dnia.

REDUKCJA ILOŚCI ODPADÓW

Bezpośrednio po obróbce termicznej dania tracą na wadze poprzez parowanie. Cykl szybkiego schładzania i zamrażania zatrzymuje ten proces. Jeśli gotowe produkty spożywcze sprzedawane są na wagę, przychody mogą dzięki temu wzrosnąć o 7%.

OSZCZĘDNOŚCI PRZY ZAKUPACH

Stosowanie szybkiego zamrażania potraw pozwala wydłużyć okres przechowywania produktów sezonowych bez zmian ich pierwotnych cech (smak, wygląd, kolor, wartości odżywcze). Korzystanie z nich jest możliwe gdy konkurencja nie jest w stanie ich oferować lub gdy ceny rynkowe stają się zbyt wysokie.

REDUKCJA NAMNAŻANIA SIĘ BAKTERII

Proliferacja – czyli znaczący wzrost ilości populacji bakterii – osiąga swoje maksimum w temperaturze 10°C do 65°C. W temperaturze 37°C ilość bakterii podwaja się co 20 minut. Dlatego tak ważnym jest szybkie schłodzenie potraw zaraz po ich ugotowaniu do bezpiecznej temperatury 3°C. Nie osiągniemy tego pozostawiając potrawy na blacie stołu lub umieszczają je w lodówce czy zamrażarce. Szybkoschładzarki i szybkozmrażarki fi rmy Grafen pomogą w utrzymaniu tego rygorystycznego przepisu sanitarno-epidemiologicznego schładzając gorące potrawy do temperatury 3°C w maksymalnie 90 minut (zgodnie z normami HACCP).

ZGODNOŚĆ Z NORMAMI HACCP

Szybkoschładzarki i szybkozmrażarki poprawiają bezpieczeństwo sanitarno-epidemilogiczne we wszystkich rodzajach zakładów gastronomicznych i wpływają na wzrost jakości życia społeczeństwa.

SZYBKIE SCHŁADZANIE (BLAST CHILLING) OD +90°C DO +3°C

Wszystkie posiłki przygotowywane i pozostawione do ostygnięcia powoli tracą najlepsze cechy czyli smak, kolor, konsystencję i wartości odżywcze. Szybkoschładzarki Grafen pozwalają obniżyć temperaturę przygotowanej żywności do bezpiecznej pod względem sanitarno-epidemilogicznej wartości +3°C. Odpowiednia szybkość schładzania jest niezbędna ponieważ pozwala na redukcję szybkiego namnażania się bakterii (proliferacji), co jest bardzo ważne podczas przechodzenia przez zakres temperatury niebezpiecznej, który wynosi od +65°C do 10°C. Wynikiem końcowym prawidłowo zakończonego procesu szybkiego schładzania jest zachowanie jakości, koloru i zapachu żywności oraz wydłużenie okresu przechowywania.

image

SZYBKIE ZMRAŻANIE (BLAST FREEZING) OD +90°C DO -18°

Proces szybkiego zmrażanie pozwala na przechowywanie żywności przez wiele miesięcy. Dzięki bardzo wydajnemu systemowi chłodzenia szybkozamrażarek Grafen i wdmuchiwaniu powietrza o temp. -40°C do komory urządzenia, temperatura rdzenia produktów spożywczych spada szybko do -18°C. Dzięki temu unika się procesu krystalizacji cząsteczek wody, który przy długim zamrażaniu powoduje niszczenie struktury produktu. Produkty zamrażane szokowo zachowują wszystkie pierwotne właściwości czyli smak, kolor, konsystencję i wartości odżywcze.

image

SCHŁADZARKA SZOKOWA 7x GN 1/1


–Pojemność komory: 7x GN 1/1 lub 7x blach 600x400 mm
– Wymiary wew. komory: 610x410x(H)760 mm
– 7 par prowadnic z odstępem co 105 mm
– Wydajność przy schładzaniu do +3°C: 25 kg
– Wydajność przy zamrażaniu do -18°C: 20 kg

Parametry
Wymiary zewnętrzne (mm): 750x740x(H)1260/1290
moc: 1420
wymiary komory: 610x410x(H)760
pojemność komory na pojemniki 600x400 mm: 7
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.
Sklep internetowy na oprogramowaniu Sky-Shop.pl
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni