Model: RDM121S
Pojemność: 12x GN 1/1 lub 12x 600x400 mm
Odległość między prowadnicami: 65 mm
Wymiary: 790x800x(H)1800 mm
Schładzanie szokowe: +90°C/ +3°C
Głębokie mrożenie: +90°C/ -18 °C
Wydajność na cykl:
+90°C/ +3°C -> 25 kg
+90°C/ -18 °C -> 16 kg
Moc: 2 kW
Napięcie: 230 V
OPIS PRODUKTU
- Urządzenia służące do szybkiego schładzania lub zamrażania przygotowanych potraw
- Obudowa zewnętrzna oraz komora wewnętrzna w całości z wysokogatunkowej stali nierdzewnej
- Wewnętrzny panel z wentylatorami na zawiasach ułatwiający dokładniejsze czyszczenie komory
- Zaokrąglone narożniki komory dla łatwego czyszczenia
- Dno z wgłębieniem i odpływem
- Zdejmowane boczne prowadnice
- Podgrzewana sonda rdzeniowa
PANEL STEROWANIA TYPU "S"
- Sterowanie elektroniczne z sondą rdzeniową
- Cykle plusowe i minusowe
- Wyświetlacz LCD
- Rozmrażanie opóźnione
- Wyłącznik główny ON/OFF
- Start/Stop fazy schładzania
- Wybór opcji schładzania +3°C HARD
- Wybór opcji mrożenia -18°C HARD
- Wybór cyklu schładzania SOFT (+3°C) lub mrożenia (-18°C)
- Ustawianie czasu schładzania/mrożenia
- Cykl schładzania / mrożenia z sondą
- Wyświetlanie temperatury sondy parownika podczas pracy – naciśnięcie i przytrzymanie (przy urządzeniu w trybie zatrzymania STOP) powoduje uruchomienie odszraniania
- Nagrzewanie w celu usunięcia sondy (dla programów mrożenia)
- Uruchomienie cyklu chłodzenia wstępnego
KORZYŚCI UŻYTKOWANIA SCHŁADZAREK SZOKOWYCH
- Niezmieniona wysoka jakość produktu
- HACCP – zachowanie bezpieczeństwa i higieny sanitarno- -epidemiologicznej
- Więcej wydawanych posiłków w krótszym czasie
- Bogatsze menu dla konsumenta
- Mniejszy nakład pracy personelu
- Zmniejszenie ilości odpadów żywnościowych