Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

Piece konwekcyjne

Sortuj według:

Piece konwekcyjne

Piec konwekcyjny to urządzenie używane w każdego rodzaju lokalu gastronomicznym. Jego budowa i zasada działania nie są skomplikowane. Klasyczny piec konwekcyjny składa się z komory (jej rozmiar zależy od modelu pieca), systemu grzewczego, termoobiegu, systemu nawilżającego i układu sterowniczego. Materiał, z którego wykonuje się piec to najczęściej stal nierdzewna, a najpopularniejsze modele mają przeszklone przednie drzwi. Gastronomiczne piece konwekcyjne wykorzystuje się do obróbki termicznej wszelkich artykułów spożywczych. Są proste w obsłudze, wyposażone w w panel sterujący z timer umożliwiającym ustawienie czasu pieczenia. Zazwyczaj komory pieców konwekcyjnych przystosowane są do pojemników funkcjonalnych GN 1/1.

Duży wybór pieców tego rodzaju znajdziesz w naszym sklepie GastroSalon.pl. Zapraszamy!

Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni