raty przez internet leasing przez internet
Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

Piec konwekcyjno-parowy Retigo 7xGN1/1 B611b NEW bojlerowy

Symbol: B 611 b NEW
Cena: 41030.00
Wysyłka w ciągu: 24h
Cena dostawy:0
Przesyłka pobraniowa:
0
Odbiór osobisty:
0
Przesyłka kurierska:
0
Ilość (szt.):

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Zamówienie telefoniczne: 501 869 226
Zostaw numer telefonu. Oddzwonimy!
Udostępnij:

GOTOWANIE

  • Gorące powietrze 30 - 300 °C
  • Funkcja kombi - gorące powietrze/ para 30 - 300 °C
  • Funkcja gotowania w parze 30 - 130 °C
  • Bio-gotowanie 30 - 98 °C
  • Regeneracja, system bankietowy - regeneracja i utrzymanie potraw do momentu serwowania
  • Pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • Timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
  • Delta T pieczenie/gotowanie - idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs
  • Pieczenie niskotemperaturowe - minimalna utrata wagi, lepsza soczystość i smak
  • Cook & Hold- po zakończeniu obróbki termicznej piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
  • Golden Touch - funkcja zapiekania z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
  • Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy do nowoczesnej gastronomii

WYPOSAŻENIE

  • AHC (Active Humidity Control) - automatyczna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
  • Potrójna szyba w drzwiach - minimalne starty ciepła, niskie zużycie energii, drzwi chłodne z zewnątrz
  • Klapka automatyczna - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru
  • Dwukierunkowy wentylator - idealnie równomierny efekt pieczenia
  • 7 prędkości wentylatora - dokładna kontrola cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
  • Taktowanie wentylatora - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
  • 99 programów (po 9 kroków każdy)
  • Solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • Stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości
  • Higieniczna wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki do łatwego czyszczenia
  • Mycie automatyczne Active Cleaning
  • Prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
  • 6 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy

ELEMENTY STERUJĄCE

  • Vision Touch Controls - 8 calowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko czego potrzebujesz na głównym ekranie
  • Dotykowy panel sterujący - niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych
  • Funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i umożliwia jego zapisanie

DANE

  • Port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową

SERWIS

  • System HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
  • SDS System diagnostyki serwisowej - informacja o błędach
  • BCS (Boiler Control System) - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera

VISION PERFECT COOKING

  •  Doskonałe wyniki gotowania na parze  
  •  Idealny kolor i chrupkość potraw 
  •  Mniej stresu w kuchni 
  •  Wszystkie procesy technologiczne w jednym urządzeniu 

VISION DESIGN

  • Komfortowe gotowanie 
  • Wysoka niezawodność i trwałość 
  • Gwarancja spełnienia standardów higienicznych 
  • Bezpieczna praca 

VISION CONTROLS

  • Pełna koncentracja na gotowaniu  
  •  Natychmiastowa reakcja na dotyk 
  •  Wszystko co potrzebne, jest na głównym ekranie

SMART INVESTMENT

  • Oszczędność energii 
  • Ekonomiczne mycie automatyczne 
  • Bezkonkurencyjny zwrot inwestycji 

 

2  LATA  GWARANCJI !!!

SZKOLENIE  Z  KUCHARZEM  RM  GASTRO  W  CENIE !!!

 

 

Retigo Vision

Piec konwekcyjno-parowy B 611b pochodzi z serii Retigo Vision i tym samym należy do zupełnie nowej generacji pieców konwekcyjno parowych. Biorąc pod uwagę zapotrzebowania klientów, firma Retigo postarała się o to, by jak najbardziej ułatwić i udoskonalić, przy zastosowaniu najnowszych technologii, pracę na zapleczu kuchennym. Idąc z duchem czasu, producent proponuje swoją wizję kuchni, w której najważniejsza jest jakość i oszczędność. Stawia na uniwersalność zastosowań i łatwość obsługi. Najnowsza wizja firmy Retigo to połączenie starych i dobrych tradycji związanych z najwyższą jakością wykonania oraz nowych i wyjątkowych rozwiązań technologicznych.

Jak działa piec konwekcyjno parowy?

Piec konwekcyjno-parowy jest rozwinięciem tradycyjnego pieca konwekcyjnego. W zasadzie trudno sobie dziś wyobrazić profesjonalną kuchnię bez pieca konwekcyjno parowego, ponieważ zastępuje on wiele urządzeń. Dzięki niemu możliwa jest obróbka cieplna gorącym powietrzem i parą wodną. Zasada jego działania opiera się na cyrkulacji przetłaczanego przez filtry i komorę powietrza. Dodatkowym elementem sprawiającym, że takie urządzenie to coś wyjątkowego jest para wodna, która zapewnia lepszą i szybszą obróbkę cieplną potraw, a także dba o ich jakość. W piecach konwekcyjno parowych można wyróżnić dwa systemy wytwarzania pary: natryskowy i bojlerowy. Piec B 611b opiera się na drugim z nich.

Dla kogo nowoczesny piec konwekcyjno-parowy B611b?

Piec konwekcyjno parowy B611b to urządzenie stworzone z myślą o profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Dzięki piecowi konwekcyjno parowemu B611b potrawy będą zawsze idealnie przyrządzone, aromatyczne i soczyste. Piec B611 b zapewnia wydajność 50-150dań dziennie, więc jest idealnym rozwiązaniem dla małych i średnich restauracji, które cenią sobie wysoką jakość i komfort pracy. Mieści w sobie 7prowadnic GN1/1 (opcjonalnie 7 prowadnic 400/600). Piec B611 b zapewnia doskonałą oszczędność energii i ciepła, ponieważ wyposażony jest w rekuperator (rozwiązanie, dzięki któremu wytwarzany nadmiar ciepła wykorzystuje się do podgrzewania wody kierowanej do pieca i zamienianej w parę) a jego budowa jest tak skonstruowana w taki sposób, żeby ogólne starty ciepła były jak najmniejsze (izolacja komory gotowania, podwójne drzwi). Tego typu rozwiązania sprawiają, że oszczędność elektryczna jest nawet do 50 % większa niż w tradycyjnych kuchenkach elektrycznych.

Łatwe gotowanie z Retigo

W piecu konwekcyjno parowym B611b, podobnie jak w innych piecach konwekcyjno-parowych z serii Blue Vision Retigo, zastosowana została technologia EASY COOKING zapewniająca łatwiejsze niż kiedykolwiek przygotowywanie nawet najbardziej skomplikowanych potraw. Jest to technologia opracowana przez kucharzy praktyków, którzy znają się na branży i wiedzą, czego oczekuje się od urządzenia kuchennego. Działanie Easy Cooking opiera się na kilku prostych krokach i polega na tym, że to piec proponuje odpowiednie parametry gotowania w zależności od rodzaju potrawy i oczekiwanego efektu. Po dokonaniu wyboru spośród 12 kategorii należy wskazać wielkość porcji i zdecydować, czy chce się piec np. mięso w całości, kawałkach, kostkach czy płatkach. Można także precyzyjne wskazać intensywność koloru i poziom dopieczenia. Oczywiście cały proces obróbki cieplnej da się kontrolować, ponieważ najważniejsze wartości wyświetlają się na panelu. Dzięki temu można również w każdej fazie procesu zmieniać parametry w sposób manualny i dostosowywać je do indywidualnych potrzeb i finezji kucharza. Technologia Easy Cooking ma być przyjacielem, który podpowiada a nie dyktatorem, który wszystko narzuca. Wprowadzone podczas gotowania i satysfakcjonujące zmiany można zapisać, dzięki funkcji LEARN i tym samym tworzyć wiele nowych własnych programów, które w perspektywie czasu bardzo ułatwią pracę w kuchni. Co więcej dla uproszczenia i zwiększenia przyjemności korzystania z pieca konwekcyjno-parowego B611b firma Retigo pozwala na dodanie własnoręcznie zrobionego zdjęcia do konkretnego przepisu. Pozornie to urozmaicenie wydaje się skomplikowane, jednak w rzeczywistości obrazki są wstawiane za pomocą pamięci flash USB. Pojemności pamięci pieca pozwala na przechowywanie aż 200 tego typu piktogramów i co najważniejsze - nie trzeba tracić czasu na ich dopasowywanie, ponieważ automatycznie robi to program TOUCH & COOK.

Prosta obsługa

Na łatwość korzystania z pieca konwekcyjno parowego z serii Retigo Blue Vision ma duży wpływ jego obsługa, opierająca się na systemie dotykowego sterowania VISION TOUCH. Jego zalety to: duży rozmiar, kolorowy wyświetlacz, łatwo rozpoznawalne ikony 3 D. Takie rozwiązanie gwarantuje, że nawet użytkownicy niemający nigdy wcześniej styczności z tego typu urządzeniami poradzą sobie bez problemu obsługą urządzenia. Ponadto można regulować reakcję panelu na siłę nacisku, co zapewnia jego perfekcyjne działanie w zmiennych warunkach panujących w kuchni. Jeśli jednak mimo wszystko przy obsłudze urządzenia pojawią się jakiekolwiek wątpliwości można skorzystać z wirtualnego pomocnika – VISION AGENT, który na każdym poziomie menu opisze, do czego służy i za co odpowiada dana ikona.

Oszczędne mycie

Jednym z problemów na zapleczu kuchennym często jest sprzątanie po całym dniu pracy. Jednak, aby nigdy już nie stanowiło to problemu,piec konwekcyjno parowy B 611 bzostał wyposażony w system automatycznego mycia ACTIVE CLEANING. Oferuje on 5 programów, które różnią się długością i intensywnością (od 17 do 110 minut). Jest to świetna oszczędność czasu i energii pracowników – wystarczy w odpowiednim miejscu umieścić proszek myjący ACTIVE CLEANERi włączyć automatyczne mycie. Po jego zakończeniu włącza się funkcja suszenia, po której piec przechodzi do stanu "stand-by". Rozwiązanie to w połączeniu ze specjalnie opracowanym proszkiem myjącym Retigo Active Cleaner zapewnia olbrzymią oszczędność czasu i pieniędzy. Wynika to z faktu, że proszek zawiera zarówno substancje myjące i płuczące, a system automatycznego mycia działa jako zamknięty system obiegu wody (tzn., że woda używana do mycia urządzenia nie jest usuwana po pierwszym płukaniu, ale wykorzystuje się ją dalej.

Ekologia i oszczędność

Piec B611b marki Retigo to urządzenie nie tylko niezwykle wydajne, ale także bardzo oszczędne. Dzięki Systemowi Eco Logic, na który składa się kilka funkcji, gwarantuje on niskie zużycie energii elektrycznej (nawet do 50% w porównaniu do tradycyjnych urządzeń elektrycznych!). Zapewnia to m.in. obecność rekuperatora, czyli elementu sprawiającego, że żadna energia nie jest marnowana, lecz wykorzystywana do lepszego funkcjonowania pieca. Umożliwia on odzyskiwanie nadmiaru ciepła i wykorzystywania go do podgrzewania wody później zmieniającej się w parę. Sama budowa pieca ma też ogromny wpływ na oszczędność energii, ponieważ dzięki podwójnej szybie drzwi i dodatkowej izolacji komory straty ciepła są minimalne. Nad wszystkim czuwa natomiast system elektronicznego sterowania ogrzewaniem.

Kontrola

Podążając z duchem czasu, firma Retigo wyposażyła swoje piece z serii Blue Vision w możliwość podłączenia ich do komputera i Internetu za pomocą łącza LAN lub przez łącze USB do pamięci przenośnej.Dzięki temu możliwe jest sterowanie zdalne pieca i stała kontrola jego pracy wykorzystująca wykorzystując analizę HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli). W przypadku nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych ta analiza umożliwia gromadzenie takich danych jak: temperatura komory, temperatura wnętrza potrawy, tryb pracy i jego zmiana, otwieranie i zamykanie drzwi, zmiana nastawianych temperatur, przerwa w dostawie prądu itd), z których można później wygenerować zestawienia (w formie grafiki lub tabeli). To świetne rozwiązanie sprawia, że da się używać pieca konwekcyjno-parowego B611b bez jakichkolwiek obaw o nagłą awarię, ponieważ stale ma się go pod kontrolą.

Solidność wykonania

Linia pieców konwekcyjno parowych Blue Vision to nie tylko na najnowsze technologie, ale także wysoka jakość wykonania. W związku z tym piec B611b to urządzenie dopracowane w najmniejszych szczegółach. Elementy, które się na to składają to między innymi: wentylator (dwukierunkowy, o 5 prędkościach), zaokrąglone rogi komory gotującej (ułatwiające czyszczenie), solidna klamka (dostosowana do sprawnego otwierania-zamykania drzwi), specjalnie wypukła i podwójna szyba drzwi (zapewniająca termoizolacje), wyciągany panel (dający serwisantom swobodny dostęp do elektroniki jednostki sterującej), rynna (zapobiegająca kapaniu wody na podłogę). Wszystkie części pieca zrobione są z najwyższej jakości materiałów, dzięki temu klient ma pewność, że urządzenie będzie użytkowane przez długie lata.

 





 


Parametry
Moc elektryczna: 10.3 kW
Pojemność [GN]: 7 x GN 1/1
Waga [kg]: 122
Wymiary (mm): 933 x 785 x 821
Zasilanie el. [V/Hz]: 400 V/ 3 N/ 50-60 Hz
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.
Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni