




Piece konwekcyjno-parowe Retigo dostarczają kucharzom na całym świecie doskonałą technologię umożliwiającą przygotowanie potraw wymagających najwyższego kunsztu. Piece linii VISION odpowiadają w szczególności na potrzeby wymagających użytkowników kładących nacisk na jakość i prostą obsługę. Ich podstawową cechą jest elegancka prostota. Gustowny czarny panel sterowania i wypracowany design tworzą własny, niepowtarzalny styl. Przejrzysty wyświetlacz LCD jest przewodnikiem użytkownika w procesie programowania i wprowadzania ustawień urządzenia.
RETIGO Blue Vision to seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Vision z najwyższej półki. Poszczególne piece zostały zaprojektowane tak, aby zaspokoiły wszelkie potrzeby wymagających użytkowników. Obsługa odbywa się za pomocą panelu dotykowego, oferującego szybki dostęp do wszystkich kluczowych i specjalnych funkcji. Wszystkie modele są w wersji podstawowej wyposażone w funkcję automatycznego mycia i Easy Cooking, klapkę odprowadzania pary i 6 punktową sondę termiczną.
* Dotyczy tylko pieców konwekcyjno-parowych z bojlerami
** Dotyczy tylko modeli 623, 611, 1011
*** Nie dotyczy modelu 623
TRANSPORT, MONTAŻ, SZKOLENIE Z KUCHARZEM RM GASTRO - GRATIS!!!
2 LATA GWARANCJI!!!
Piec konwekcyjno-parowy B 611 i należy do najnowszej linii pieców konwekcyjno-parowych firmy Retigo. W całej serii zastosowano wyjątkowe rozwiązania techniczne, które nie tylko pozwalają na zaoszczędzenie pieniędzy, ale także pomagają w dbaniu o środowisko. Biorąc pod uwagę zapotrzebowania klientów, firma Retigo postarała się o to, by jak najbardziej ułatwić i udoskonalić, przy zastosowaniu najnowszych technologii, pracę na zapleczu kuchennym. Idąc z duchem czasu, producent proponuje swoją wizję kuchni, w której najważniejsza jest jakość i oszczędność. Stawia na funkcjonalność, wyjątkową ergonomię, atrakcyjny wygląd, łatwą obsługę oraz najwyższy poziom bezpieczeństwa i higieny. Najnowsza wizja firmy Retigo to połączenie starych i dobrych tradycji związanych z najwyższą jakością wykonania oraz nowych i wyjątkowych rozwiązań technologicznych. Dodatkowym atutem tej serii pieców jest ich nowoczesny i oryginalny wygląd, który sprawia, że nawet najbardziej wymagający klienci są zadowoleni.
Piec konwekcyjno parowy B611i to urządzenie stworzone z myślą o profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Dzięki piecowi konwekcyjno parowemu B611i potrawy będą zawsze idealnie przyrządzone, aromatyczne i soczyste. Piec B611 i zapewnia wydajność50-150 dań dziennie, więc jest idealnym rozwiązaniem dla małych i średnihch restauracji, które cenią sobie wysoką jakość i komfort pracy. Mieści w sobie 7 prowadnic GN1/1 (opcjonalnie 400/600). Urządzenie to umożliwia zastosowanie tradycyjnych i nowoczesnych technik gotowania takich jak: gotowanie przy użyciu gorącego powietrza, gotowanie w trybie mieszanym, gotowanie w parze, automatyczny podgrzew, automatyczne schładzanie, bio-gotowanie, regeneracja, pieczenie nocne, pieczenie niskotemperaturowe, gotowanie w systemie bankietowym, delta T pieczenie/gotowanie (idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs), zapiekanie z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki (Golden Touch), sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie. Najnowsze funkcje pieca konwekcyjno parowego B611i wyróżniają go spośród innych urządzeń dostępnych obecnie na rynku.
W piecu konwekcyjno parowym B611i, podobnie jak w innych piecach konwekcyjno-parowych z serii Blue Vision Retigo, zastosowana została technologia EASY COOKING zapewniająca łatwiejsze niż kiedykolwiek przygotowywanie nawet najbardziej skomplikowanych potraw. Jest to technologia opracowana przez kucharzy praktyków, którzy znają się na branży i wiedzą, czego oczekuje się od urządzenia kuchennego. Działanie Easy Cooking opiera się na kilku prostych krokach i polega na tym, że to piec proponuje odpowiednie parametry gotowania w zależności od rodzaju potrawy i oczekiwanego efektu. Po dokonaniu wyboru spośród 12 kategorii należy wskazać wielkość porcji i zdecydować, czy chce się piec np. mięso w całości, kawałkach, kostkach czy płatkach. Można także precyzyjne wskazać intensywność koloru i poziom dopieczenia. Oczywiście cały proces obróbki cieplnej da się kontrolować, ponieważ najważniejsze wartości wyświetlają się na panelu. Dzięki temu można również w każdej fazie procesu zmieniać parametry w sposób manualny i dostosowywać je do indywidualnych potrzeb i finezji kucharza. Technologia Easy Cooking ma być przyjacielem, który podpowiada a nie dyktatorem, który wszystko narzuca. Wprowadzone podczas gotowania i satysfakcjonujące zmiany można zapisać, dzięki funkcji LEARN i tym samym tworzyć wiele nowych własnych programów, które w perspektywie czasu bardzo ułatwią pracę w kuchni. Co więcej dla uproszczenia i zwiększenia przyjemności korzystania z pieca konwekcyjno-parowego B611i firma Retigo pozwala na dodanie własnoręcznie zrobionego zdjęcia do konkretnego przepisu. Pozornie to urozmaicenie wydaje się skomplikowane, jednak w rzeczywistości obrazki są wstawiane za pomocą pamięci flash USB. Pojemności pamięci pieca pozwala na przechowywanie aż 200 tego typu piktogramów i co najważniejsze - nie trzeba tracić czasu na ich dopasowywanie, ponieważ automatycznie robi to program TOUCH & COOK.
Na łatwość korzystania z pieca konwekcyjno parowego z serii Retigo Blue Vision ma duży wpływ jego obsługa, opierająca się na systemie dotykowego sterowania. Vision Touch Controls to 8-calowy dotykowy panel sterujący, dzięki któremu obsługa pieca jest bardzo łatwa i intuicyjna. Jego zalety to: duży rozmiar, kolorowy wyświetlacz, łatwo rozpoznawalne ikony 3 D. Takie rozwiązanie gwarantuje, że nawet użytkownicy niemający nigdy wcześniej styczności z tego typu urządzeniami poradzą sobie bez problemu obsługą urządzenia. Ponadto można regulować reakcję panelu na siłę nacisku, co zapewnia jego perfekcyjne działanie w zmiennych warunkach panujących w kuchni. Jeśli jednak mimo wszystko przy obsłudze urządzenia pojawią się jakiekolwiek wątpliwości można skorzystać z wirtualnego pomocnika – VISION AGENT, który na każdym poziomie menu opisze, do czego służy i za co odpowiada dana ikona.
Jednym z problemów na zapleczu kuchennym często jest sprzątanie po całym dniu pracy. Jednak, aby nigdy już nie stanowiło to problemu,piec konwekcyjno parowy B 611 izostał wyposażony w system automatycznego mycia ACTIVE CLEANING. Oferuje on 5 programów, które różnią się długością i intensywnością (od 17 do 110 minut). Jest to świetna oszczędność czasu i energii pracowników – wystarczy w odpowiednim miejscu umieścić proszek myjący ACTIVE CLEANERi włączyć automatyczne mycie. Po jego zakończeniu włącza się funkcja suszenia, po której piec przechodzi do stanu "stand-by". Rozwiązanie to w połączeniu ze specjalnie opracowanym proszkiem myjącym Retigo Active Cleaner zapewnia olbrzymią oszczędność czasu i pieniędzy. Wynika to z faktu, że proszek zawiera zarówno substancje myjące i płuczące, a system automatycznego mycia działa jako zamknięty system obiegu wody (tzn., że woda używana do mycia urządzenia nie jest usuwana po pierwszym płukaniu, ale wykorzystuje się ją dalej.
Piece konwekcyjno- parowe pozwalają na oszczędzanie pieniędzy każdego dnia. Najniższe na rynku zużycie energii i wody w połączeniu z ekonomicznym myciem automatycznym to gwarancja szybkiego zwrotu zainwestowanego kapitału. Na niskie zużycie energii wpływa kilka czynników: rekuperator (sprawia, że nadmiar ciepła wykorzystuje się do podgrzewania wody następnie kierowanej do komory pieca, gdzie zamienia się w parę), izolacja komory gotowania (40 mm materiał izolacyjny ogranicza straty ciepła do minimum), potrójna szyba drzwi pieca oraz elektroniczne sterowanie ogrzewaniem.
Podążając z duchem czasu, firma Retigo wyposażyła swoje piece z serii Blue Vision w możliwość podłączenia ich do komputera i Internetu za pomocą łącza LAN lub przez łącze USB do pamięci przenośnej.Dzięki temu możliwe jest sterowanie zdalne pieca i stała kontrola jego pracy wykorzystująca wykorzystując analizę HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli). W przypadku nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych ta analiza umożliwia gromadzenie takich danych jak: temperatura komory, temperatura wnętrza potrawy, tryb pracy i jego zmiana, otwieranie i zamykanie drzwi, zmiana nastawianych temperatur, przerwa w dostawie prądu itd), z których można później wygenerować zestawienia (w formie grafiki lub tabeli). To świetne rozwiązanie sprawia, że da się używać pieca konwekcyjno-parowego B611i bez jakichkolwiek obaw o nagłą awarię, ponieważ stale ma się go pod kontrolą.
Linia pieców konwekcyjno parowych Blue Vision to nie tylko na najnowsze technologie, ale także wysoka jakość wykonania. W związku z tym piec B611i to urządzenie dopracowane w najmniejszych szczegółach. Elementy, które się na to składają to między innymi: wentylator (dwukierunkowy, o 7 prędkościach), zaokrąglone rogi komory gotującej (ułatwiające czyszczenie), solidna klamka (dostosowana do sprawnego otwierania-zamykania drzwi), specjalnie wypukła i potrójnaszyba drzwi (zapewniająca termoizolacje), wyciągany panel (dający serwisantom swobodny dostęp do elektroniki jednostki sterującej), rynna (zapobiegająca kapaniu wody na podłogę). Wszystkie części pieca zrobione są z najwyższej jakości materiałów, dzięki temu klient ma pewność, że urządzenie będzie użytkowane przez długie lata.
Wytwarzanie pary: | Natrysk |
Wymiary (mm): | 933 x 863 x 786 |
Moc (kW): | 10,9 |
Pojemność (GN): | 6x GN 1/1 + 1x GN 1/1 |
Pojemność (kg): | 33 |
Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.
Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.