






Piece konwekcyjno-parowe Retigo dostarczają kucharzom na całym świecie doskonałą technologię umożliwiającą przygotowanie potraw wymagających najwyższego kunsztu. Piece linii VISION odpowiadają w szczególności na potrzeby wymagających użytkowników kładących nacisk na jakość i prostą obsługę. Ich podstawową cechą jest elegancka prostota. Gustowny czarny panel sterowania i wypracowany design tworzą własny, niepowtarzalny styl. Przejrzysty wyświetlacz LCD jest przewodnikiem użytkownika w procesie programowania i wprowadzania ustawień urządzenia.
RETIGO Blue Vision to seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Vision z najwyższej półki. Poszczególne piece zostały zaprojektowane tak, aby zaspokoiły wszelkie potrzeby wymagających użytkowników. Obsługa odbywa się za pomocą panelu dotykowego, oferującego szybki dostęp do wszystkich kluczowych i specjalnych funkcji. Wszystkie modele są w wersji podstawowej wyposażone w funkcję automatycznego mycia i Easy Cooking, klapkę odprowadzania pary i 6 punktową sondę termiczną.
TECHNIKI GOTOWANIA
WYPOSAŻENIE
ELEMENTY STERUJĄCE
SERWIS
DODATKOWE WYPOSAŻENIE
* Dotyczy tylko pieców konwekcyjno-parowych z bojlerami
** Dotyczy tylko modeli 623, 611, 1011
*** Nie dotyczy modelu 623
TRANSPORT, MONTAŻ, SZKOLENIE Z KUCHARZEM RM GASTRO - GRATIS!!!
2 LATA GWARANCJI!!!
Piec konwekcyjno parowy B1011i to nowoczesne urządzenie stworzone z myślą o profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Łączy on w sobie funkcje wielu innych sprzętów kuchennych i daje możliwość gotowania na parze, pieczenia, smażenia, grillowania, gotowania/ pieczenia w niskich temperaturach czy pieczenia przy zastosowaniu kombinacji suchego powietrza i pary wodnej. Dzięki piecowi konwekcyjno parowemu B1011i potrawy będą zawsze idealnie przyrządzone, aromatyczne i soczyste.
Piec B1011 i zapewnia wydajność 150-250 dań dziennie, więc jest idealnym rozwiązaniem dla średniej wielkości lokali gastronomicznych. Mieści w sobie 11 prowadnic GN1/1. Zapewnia on doskonałą oszczędność energii i ciepła, ponieważ wyposażony jest w rekuperator (rozwiązanie, dzięki któremu wytwarzany nadmiar ciepła wykorzystuje się do podgrzewania wody kierowanej do pieca i zamienianej w parę) a jego budowa jest tak skonstruowana w taki sposób, żeby ogólne starty ciepła były jak najmniejsze (izolacja komory gotowania, potrójne drzwi). Tego typu rozwiązania sprawiają, że oszczędność elektryczna jest nawet do 50 % większa niż w tradycyjnych kuchenkach elektrycznych.
Piec konwekcyjno-parowy B 1011i pochodzi z serii Retigo Vision i tym samym należy do zupełnie nowej generacji pieców konwekcyjno parowych. Biorąc pod uwagę zapotrzebowania klientów, firma Retigo postarała się o to, by jak najbardziej ułatwić i udoskonalić, przy zastosowaniu najnowszych technologii, pracę na zapleczu kuchennym. Idąc z duchem czasu, producent proponuje swoją wizję kuchni, w której najważniejsza jest jakość i oszczędność. Stawia na uniwersalność, ponieważ piec konwekcyjno-parowyB1011 i to urządzenie umożliwiające gotowanie, pieczenie smażenie i grillowanie wszystkich rodzajów potraw oraz na łatwość, ponieważ sterowanie piecem jest bardzo łatwe.
Najnowsza wizja firmy Retigo to połączenie starych i dobrych tradycji związanych z najwyższą jakością wykonania oraz nowych i wyjątkowych rozwiązań technologicznych.
W piecu konwekcyjno parowym B1011i, podobnie jak w innych piecach konwekcyjno-parowych z serii Blue Vision Retigo, zastosowana została technologia EASY COOKING zapewniająca łatwiejsze niż kiedykolwiek przygotowywanie nawet najbardziej skomplikowanych potraw. Jest to technologia opracowana przez kucharzy praktyków, którzy znają się na branży i wiedzą, czego oczekuje się od urządzenia kuchennego. Działanie Easy Cooking opiera się na kilku prostych krokach i polega na tym, że to piec proponuje i nastawia odpowiednie parametry gotowania w zależności od rodzaju potrawy i oczekiwanego efektu. Po dokonaniu wyboru spośród 12 kategorii należy wskazać wielkość porcji i zdecydować, czy chce się piec np. mięso w całości, kawałkach, kostkach czy płatkach. Można także precyzyjne wskazać intensywność koloru i poziom dopieczenia. Oczywiście cały proces obróbki cieplnej da się kontrolować, ponieważ najważniejsze wartości wyświetlają się na panelu. Dzięki temu można również w każdej fazie procesu zmieniać parametry w sposób manualny i dostosowywać je do indywidualnych potrzeb i finezji kucharza. Technologia Easy Cooking ma być przyjacielem, który podpowiada a nie dyktatorem, który wszystko narzuca. Wprowadzone podczas gotowania i satysfakcjonujące zmiany można zapisać, dzięki funkcji LEARN i tym samym tworzyć wiele nowych własnych programów, które w perspektywie czasu bardzo ułatwią pracę w kuchni. Co więcej dla uproszczenia i zwiększenia przyjemności korzystania z pieca konwekcyjno-parowego B61011i firma Retigo pozwala na dodanie własnoręcznie zrobionego zdjęcia do konkretnego przepisu. Pozornie to urozmaicenie wydaje się skomplikowane, jednak w rzeczywistości obrazki są wstawiane za pomocą pamięci flash USB. Pojemności pamięci pieca pozwala na przechowywanie aż 200 tego typu piktogramów i co najważniejsze - nie trzeba tracić czasu na ich dopasowywanie, ponieważ automatycznie robi to program TOUCH & COOK.
Na łatwość korzystania z pieca konwekcyjno parowego z serii Retigo Blue Vision ma duży wpływ jego obsługa, opierająca się na systemie dotykowego sterowania. Vision Touch Controlsto 8-calowy dotykowy panel sterujący, dzięki któremu obsługa pieca jest bardzo łatwa i intuicyjna. Duże, głównie "obrazkowe" menu daj eteraz możliwość pełnej personalizacji. Ekran jest przystosowany do zmiennych warunków panujących w kuchni, a jego czas rekacji jest idealny nawet gdy dłonie użytkownika są tłuste lub w rękawiczkach. Dodatkowo, w razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z obsługą pieca, można skorzystać z wirtualnego pomocnika. Vision Agent tłumaczy, do czego służy dana funkcja albo jak postępować dalej na każdym poziomie menu sterującego.
Piec konwekcyjno-parowy B 1011 i został wyposażony w dwukierunkowy wentylator o 7 prędkościach, który pozwala na dokładną kontrolę cyrkulacji powietrza zapewniającą idealnie równomierny efekt pieczenia. Dodatkowo taktowanie wentylatora to 3 kroki do jeszcze większej równomierności. Z kolei system Fan Stop powodujący natychmiastowe zatrzymanie wentylatora po otwarciu drzwi jest gwarancją bezpieczeństwa, a także oszczędności.
Podążając z duchem czasu, firma Retigo wyposażyła swoje piece z serii Blue Vision w możliwość podłączenia ich do komputera i Internetu za pomocą łącza LAN lub przez łącze USB do pamięci przenośnej. Dzięki temu możliwe jest sterowanie zdalne pieca i stała kontrola jego pracy wykorzystująca wykorzystując analizę HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli). W przypadku nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych ta analiza umożliwia gromadzenie takich danych jak: temperatura komory, temperatura wnętrza potrawy, tryb pracy i jego zmiana, otwieranie i zamykanie drzwi, zmiana nastawianych temperatur, przerwa w dostawie prądu itd), z których można później wygenerować zestawienia (w formie grafiki lub tabeli). To świetne rozwiązanie sprawia, że da się używać pieca B1011i bez jakichkolwiek obaw o nagłą awarię, ponieważ stale ma się go pod kontrolą.
Moc (kW): | 18,6 |
Pojemność (GN): | 10x GN 1/1 + 1x GN 1/1 |
Pojemność (kg): | 55 |
Wymiary (mm): | 933 x 863 x 1046 |
Wytwarzanie pary: | Natrysk |
Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.
Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.