Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

Piec konwekcyjno-parowy B 1011 i 10x GN1/1 natryskowy

Symbol: B1011i
Cena: 50086.00
Wysyłka w ciągu: 24h
Cena dostawy:0
Przesyłka kurierska:
0
Odbiór osobisty:
0
Ilość (szt.):

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Zamówienie telefoniczne: 501 869 226
Udostępnij:

Piece konwekcyjno-parowe Retigo dostarczają kucharzom na całym świecie doskonałą technologię umożliwiającą przygotowanie potraw wymagających najwyższego kunsztu. Piece linii VISION odpowiadają w szczególności na potrzeby wymagających użytkowników kładących nacisk na jakość i prostą obsługę. Ich podstawową cechą jest elegancka prostota. Gustowny czarny panel sterowania i wypracowany design tworzą własny, niepowtarzalny styl. Przejrzysty wyświetlacz LCD jest przewodnikiem użytkownika w procesie programowania i wprowadzania ustawień urządzenia.

RETIGO Blue Vision to seria modeli pieców konwekcyjno-parowych RETIGO Vision z najwyższej półki. Poszczególne piece zostały zaprojektowane tak, aby zaspokoiły wszelkie potrzeby wymagających użytkowników. Obsługa odbywa się za pomocą panelu dotykowego, oferującego szybki dostęp do wszystkich kluczowych i specjalnych funkcji. Wszystkie modele są w wersji podstawowej wyposażone w funkcję automatycznego mycia i Easy Cooking, klapkę odprowadzania pary i 6 punktową sondę termiczną.

 

  • VISION TOUCH CONTROL – Łatwe intuicyjne sterowanie oszczędza czas i koszty szkolenia obsługi.
  • System Retigo Eco Logic i Automatyczne mycie z niskim zużyciem wody pozwala utrzymać koszty pod kontrolą.
  • ADVANCED STEAM GENERATION SYSTEM – Unikalne dwustopniowe podgrzewanie wstępne wody z wymiennikiem ciepła zapewnia, dzięki doskonałej jakości pary, wymagany kolor, strukturę i smak potrawy przy jednoczesnym zachowaniu witamin i minerałów.
  • System kontroli wilgotności wewnątrz pieca.

 

TECHNIKI GOTOWANIA

  • Gorące powietrze 30 – 300 °C
  • Funkcja kombi - gorące powietrze/para 30 – 300 °C
  • Funkcja gotowania w parze 30 – 130 °C
  • Bio-gotowanie 30 – 98 °C
  • Pieczenie nocne - oszczędność czasu, energii i pieniędzy
  • Timer półek - możliwość ustawienia dowolnego czasu obróbki na każdej półce
  • Regeneracja, system bankietowy - obróbka termiczna polegająca na regeneracji i utrzymywaniu potraw serwowania
  • Delta T pieczenie/gotowanie - idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs
  • Pieczenie niskotemperaturowe - minimalnej utracie wagi, lepsza soczystość i smak
  • Cook & Hold - po zakończeniu obróbki termicznej, piec automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania
  • Golden Touch - funkcja zapiekania z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki
  • Sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie - specjalne programy dla nowoczesnej gastronomii
  • Automatyczny przedgrzew
  • Automatyczne chłodzenie
  • Manualne nawilżanie
  • Automatyczny start
  • Easy Cooking

 

WYPOSAŻENIE

  • Automatyczne mycie
  • Książka kucharska - 1000 programów po 20 kroków
  • Rekuperator
  • AHC (Active Humidity Control) - automatyczna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
  • ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
  • Potrójna szyba w drzwiach *** - minimalne straty ciepła, niskie zużycie energii, jeszcze lepsze chłodzenie drzwi
  • Dwukierunkowe obroty wentylatora - idealnie równomierny efekt pieczenia
  • Automatyczna klapka - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru
  • 7 prędkości wentylatora*** - dokładne kontrolowanie cyrkulacji powietrza
  • Fan Stop - natychmiastowe zatrzymanie wentylatora przy otwarciu drzwi, minimalizuje utratę ciepła i zwiększa bezpieczeństwo
  • Taktowanie wentylatora*** - 3 kroki dla jeszcze większej równomierności
  • Solidna klamka - wygodne i bezpieczne otwieranie urządzenia, antybakteryjne wykonanie
  • Prysznic ręczny - zewnętrzne źródło wody
  • 6 punktowa sonda gotowania - precyzyjne pieczenie, stała kontrola temperatury wewnątrz potrawy
  • Stal nierdzewna AISI 304/316 - najwyższej jakości wykonanie z powłoką o podwyższonej trwałości
  • Chemicznie wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia

 

ELEMENTY STERUJĄCE

  • Vision Touch Controls - 8 calowy kolorowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
  • MyVision - maksymalna personalizacja menu, wszystko co potrzebujesz na głównym ekranie
  • Dotykowy panel sterujący - niezawodne i szybkie sterowanie w każdych warunkach, brak elementów mechanicznych
  • Funkcja Learn - piec zapamiętuje bieżący program i umożliwia jego zapisanie

 

SERWIS

  • System HACCP - łatwa i błyskawiczna analiza punktów krytycznych
  • BCS (Boiler Control System)* - automatyczny system sterowania i kontroli bojlera
  • SDS System diagnostyki serwisowej - automatyczna informacja o błędach
  • Port USB - łatwe rejestrowanie lub wczytywanie danych
  • Interfejs LAN - zdalny dostęp i zarządzanie danymi poprzez przeglądarkę internetową

 

DODATKOWE WYPOSAŻENIE

  • Druga sonda temperatury
  • Lewostronne otwierane drzwi**
  • Bezpieczne dwustopniowe otwieranie drzwi
  • Wbudowany, zwijany prysznic ręczny***
  • Akcesoria - stojaki, wózki, pojemniki, środki czyszczące itd.
  • Dodatkowy zestaw prowadnic 600x400 mm

 

* Dotyczy tylko pieców konwekcyjno-parowych z bojlerami

** Dotyczy tylko modeli 623, 611, 1011

*** Nie dotyczy modelu 623 

TRANSPORT, MONTAŻ, SZKOLENIE Z KUCHARZEM RM GASTRO - GRATIS!!!

2 LATA GWARANCJI!!!

 

Dla kogo nowoczesny piec konwekcyjno-parowy B1011i?

Piec konwekcyjno parowy B1011i  to nowoczesne urządzenie stworzone z myślą o profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Łączy on w sobie funkcje wielu innych sprzętów kuchennych i daje możliwość gotowania na parze, pieczenia, smażenia, grillowania, gotowania/ pieczenia w niskich temperaturach czy pieczenia przy zastosowaniu kombinacji suchego powietrza i pary wodnej. Dzięki piecowi konwekcyjno parowemu B1011i  potrawy będą zawsze idealnie przyrządzone, aromatyczne i soczyste.

Piec B1011 i zapewnia wydajność 150-250 dań dziennie, więc jest idealnym rozwiązaniem dla średniej wielkości lokali gastronomicznych. Mieści w sobie 11 prowadnic GN1/1. Zapewnia on doskonałą oszczędność energii i ciepła, ponieważ wyposażony jest w rekuperator (rozwiązanie, dzięki któremu wytwarzany nadmiar ciepła wykorzystuje się do podgrzewania wody kierowanej do pieca i zamienianej w parę) a jego budowa jest tak skonstruowana w taki sposób, żeby ogólne starty ciepła były jak najmniejsze (izolacja komory gotowania, potrójne drzwi). Tego typu rozwiązania sprawiają, że oszczędność elektryczna jest nawet do 50 % większa niż w tradycyjnych kuchenkach elektrycznych.

Retigo Vision

Piec konwekcyjno-parowy B 1011i  pochodzi z serii Retigo Vision i tym samym należy do zupełnie nowej generacji pieców konwekcyjno parowych. Biorąc pod uwagę zapotrzebowania klientów, firma Retigo postarała się o to, by jak najbardziej ułatwić i udoskonalić, przy zastosowaniu najnowszych technologii, pracę na zapleczu kuchennym. Idąc z duchem czasu, producent proponuje swoją wizję kuchni, w której najważniejsza jest jakość i oszczędność. Stawia na uniwersalność, ponieważ piec konwekcyjno-parowyB1011 i  to urządzenie umożliwiające gotowanie, pieczenie smażenie i grillowanie wszystkich rodzajów potraw oraz na łatwość, ponieważ sterowanie piecem jest bardzo łatwe.

Najnowsza wizja firmy Retigo to połączenie starych i dobrych tradycji związanych z najwyższą jakością wykonania oraz nowych i wyjątkowych rozwiązań technologicznych.

Łatwe gotowanie z Retigo

piecu konwekcyjno parowym B1011i, podobnie jak w innych piecach konwekcyjno-parowych z serii Blue Vision Retigo, zastosowana została technologia EASY COOKING zapewniająca łatwiejsze niż kiedykolwiek przygotowywanie nawet najbardziej skomplikowanych potraw. Jest to technologia opracowana przez kucharzy praktyków, którzy znają się na branży i wiedzą, czego oczekuje się od urządzenia kuchennego. Działanie Easy Cooking opiera się na kilku prostych krokach i polega na tym, że to piec proponuje i nastawia odpowiednie parametry gotowania w zależności od rodzaju potrawy i oczekiwanego efektu. Po dokonaniu wyboru spośród 12 kategorii należy wskazać wielkość porcji i zdecydować, czy chce się piec np. mięso w całości, kawałkach, kostkach czy płatkach. Można także precyzyjne wskazać intensywność koloru i poziom dopieczenia. Oczywiście cały proces obróbki cieplnej da się kontrolować, ponieważ najważniejsze wartości wyświetlają się na panelu. Dzięki temu można również w każdej fazie procesu zmieniać parametry w sposób manualny i dostosowywać je do indywidualnych potrzeb i finezji kucharza. Technologia Easy Cooking ma być przyjacielem, który podpowiada a nie dyktatorem, który wszystko narzuca. Wprowadzone podczas gotowania i satysfakcjonujące zmiany można zapisać, dzięki funkcji LEARN i tym samym tworzyć wiele nowych własnych programów, które w perspektywie czasu bardzo ułatwią pracę w kuchni. Co więcej dla uproszczenia i zwiększenia przyjemności korzystania z pieca konwekcyjno-parowego B61011i  firma Retigo pozwala na dodanie własnoręcznie zrobionego zdjęcia do konkretnego przepisu. Pozornie to urozmaicenie wydaje się skomplikowane, jednak w rzeczywistości obrazki są wstawiane za pomocą pamięci flash USB. Pojemności pamięci pieca pozwala na przechowywanie aż 200 tego typu piktogramów i co najważniejsze - nie trzeba tracić czasu na ich dopasowywanie, ponieważ automatycznie robi to program TOUCH & COOK.

Na łatwość korzystania z pieca konwekcyjno parowego z serii Retigo Blue Vision ma duży wpływ jego obsługa, opierająca się na systemie dotykowego sterowania. Vision Touch Controlsto 8-calowy dotykowy panel sterujący, dzięki któremu obsługa pieca jest bardzo łatwa i intuicyjna. Duże, głównie "obrazkowe" menu daj eteraz możliwość pełnej personalizacji. Ekran jest przystosowany do zmiennych warunków panujących w kuchni, a jego czas rekacji jest idealny nawet gdy dłonie użytkownika są tłuste lub w rękawiczkach. Dodatkowo, w razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z obsługą pieca, można skorzystać z wirtualnego pomocnika. Vision Agent tłumaczy, do czego służy dana funkcja albo jak postępować dalej na każdym poziomie menu sterującego.

Wyposażenie

Piec konwekcyjno-parowy B 1011 i  został wyposażony w dwukierunkowy wentylator o 7 prędkościach, który pozwala na dokładną kontrolę cyrkulacji powietrza zapewniającą idealnie równomierny efekt pieczenia. Dodatkowo taktowanie wentylatora to 3 kroki do jeszcze większej równomierności. Z kolei system Fan Stop powodujący natychmiastowe zatrzymanie wentylatora po otwarciu drzwi jest gwarancją bezpieczeństwa, a także oszczędności.

Kontrola

Podążając z duchem czasu, firma Retigo wyposażyła swoje piece z serii Blue Vision w możliwość podłączenia ich do komputera i Internetu za pomocą łącza LAN lub przez łącze USB do pamięci przenośnej. Dzięki temu możliwe jest sterowanie zdalne pieca i stała kontrola jego pracy wykorzystująca wykorzystując analizę HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli). W przypadku nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych ta analiza umożliwia gromadzenie takich danych jak: temperatura komory, temperatura wnętrza potrawy, tryb pracy i jego zmiana, otwieranie i zamykanie drzwi, zmiana nastawianych temperatur, przerwa w dostawie prądu itd), z których można później wygenerować zestawienia (w formie grafiki lub tabeli). To świetne rozwiązanie sprawia, że da się używać pieca B1011i bez jakichkolwiek obaw o nagłą awarię, ponieważ stale ma się go pod kontrolą.

Parametry
Moc (kW): 18,6
Pojemność (GN): 10x GN 1/1 + 1x GN 1/1
Pojemność (kg): 55
Wymiary (mm): 933 x 863 x 1046
Wytwarzanie pary: Natrysk
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.
Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni