raty przez internet leasing przez internet
Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

Piec do pizzy NEAPOLIS elektroniczny z komorą

Symbol: MFNEAPOLIS6
Cena: 73798.77
Wysyłka w ciągu: 21dni
Cena przesyłki:0
Przesyłka kurierska:
0
Ilość (szt.):

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Zamówienie telefoniczne: 501 869 226
Zostaw numer telefonu. Oddzwonimy!
Udostępnij:

Piec do pizzy NEAPOLIS elektroniczny z komorą rozrostu na kołach

Piece Neapolis

Piec Neapolis 510°C, najmocniejszy piec elektryczny na świecie. Zaprojektowany przez fi rmę Moretti Forni specjalnie do pieczenia prawdziwej, neapolitańskiej pizzy. Wyjątkowe narzędzie do pieczenia, z nowoczesnym wzornictwem nawiązującym do tradycji. Neapolis: pierwszy na rynku elektryczny piec o cechach pieca opalanego drewnem. Piec Neapolis łączy w sobie wieki doświadczeń i umiejętności, które sprawiają, że pizza neapolitańska jest znanym na całym świecie symbolem stylu życia i żywności. Firma Moretti Forni na silnej podstawie tradycji opracowała nowe sposoby przekazywania doskonałości do każdego zakątka świata. Podróż rozpoczęła się od serca Neapolu, w którym narodziła się neapolitańska pizza.

JAKOŚĆ WYKONANIA

Zastosowaliśmy najlepsze materiały i innowacyjną technologię, aby chronić środowisko i ograniczyć zużycie energii. Piece Neapolis wyposażyliśmy w oprogramowanie sterujące maksymalną mocą 14,7 kW. Dzięki takiemu rozwiązaniu możliwe jest osiągnięcie najwyższej temperatury roboczej w zaledwie 1 godzinę i 45 minut, a także utrzymanie zużycia energii na minimalnym poziomie zaledwie 6,5 kW/h. Materiały izolacyjne, stylowe wykończenia ze stali nierdzewnej, otwór wykonany z wytrzymałego żeliwa, okap z czarnej stali, płyta szamotowa z gliny biscotto di Sorrento i zoptymalizowane elementy grzewcze to szczegóły decydujące o tym, że Neapolis to piec niedościgniony.

MOC, JAKIEJ POTRZEBUJESZ...

Doświadczenie pozwoliło nam skonstruować piec elektryczny, który jako jedyny w swojej kategorii osiąga najwyższą możliwą temperaturę 510 °C. Jako firma Moretti Forni jesteśmy pionierami na rynku. Nasz produkt umożliwia wypieczenie neapolitańskiej pizzy w niecałą minutę. Bez względu na to, czy w efekcie ma powstać pizza tradycyjna, czy krojona, z cienką skórką, na puszystym lub chrupkim cieście, piec Neapolis daje moc niezbędną do osiągnięcia wymarzonego rezultatu. To Ty decydujesz, jakiej temperatury potrzebujesz.

... DO IDEALNEJ PIZZY

Wszystkie rodzaje pizzy z idealnym efektem końcowym za każdym razem. Piec Neapolis to idealna pomoc w pizzerii. Wysoka moc, niezawodność i precyzja. Sterowanie mocą odbywa się za pomocą wyświetlacza elektronicznego, co oznacza, że można ustawić temperaturę zgodnie z wymogami i utrzymać ją przez wymagany czas, bez żadnych problemów. Połączenie rzemieślniczych umiejętności oraz inteligentnego sterowania wraz z opatentowanymi blachami oznacza, że można utrzymać idealną wilgotność do przygotowywania i wypiekania pizzy bez przerw.

KOMORA PIECZENIA
• ogniotrwała komora pieczenia, wyłożona w całości specjalnym kamieniem szamotowym
• góra komory ze specjalnej płyty szamotowej typu „BISCUIT”(biskwitowej) o grubości 55 mm. Płyta wypalana w temperaturze 1200˚C, z dużą ilością drobnych porów, dzięki którym równomiernie się nagrzewa, długo utrzymuje ciepło i równomiernie je oddaje do komory pieczenia Dzięki temu, że BISOIT leży na szamocie, temperatura jest lepiej rozprowadzana, a pizza się nie przypala. Można piec w każdym miejscu komory, a efekt będzie identyczny
• u góry w komorze znajduje się dodatkowo opuszczany przy pomocy łopaty do pizzy DEFLEKTOR, który zatrzymuje gorące powietrze w komorze. Wpływa na oszczędność energii. Jest to OPATENTOWANA TECHNOLOGIA MORETTI dostępna tylko w Piecu NEAPOLIS. DEFLEKTOR reguluje także ilość wilgoci w komorze:
– DEFLEKTOR uniesiony – pizza bardziej krucha
– DEFLEKTOR opuszczony – pizza bardziej wilgotna-miękka
• górne oraz dolne grzałki wykonane ze specjalnego drutu
o zoptymalizowanym bilansie cieplnym umieszczone wewnątrz kamienia szamotowego bezpośrednio go nagrzewają bez zbędnych strat energetycznych i cieplnych
• podwójna i o wysokiej gęstości izolacja komory, zapobiega nadmiernemu nagrzewaniu się obudowy zewnętrznej
• izolacja z przegrodami termicznymi w technologii COOL
AROUND Izolacja ta składa się z następujących warstw:
– pierwsza warstwa IZOLACJA
– druga warstwa przerwa powietrzna
– trzecia warstwa ponownie IZOLACJA
• halogenowe oświetlenie komory, odporne na wysoką temperaturę jest tak usytuowane, że nie przeszkadza w codziennej pracy

OBUDOWA ZEWNĘTRZNA
• obudowa wykończona w stylu postindustrialnym nadaje wyjątkowego charakteru każdemu pomieszczeniu
– został zaprojektowany tak, aby mógł zostać wyeksponowany w sali obsługi gości
• wykonana ze stali pokrytej farbą epoksydową w wysokiej temperaturze, gwarantującej dobre przyleganie do stali oraz zachowanie wysokiej jakości przez wiele lat
• panel przedni pokryty specjalną powłoka FOSSILE robiącą wrażenie trójwymiarowości
• otwór komory pieca wykonany ze zdobionego żeliwa
• blat pod otworem komory wykonany z czarnego granitu
o wymiarach 1084x330 mm – tworzy on przerwę termiczną
• zintegrowany z piecem okap w charakterystycznym kształcie i stylu neapolitańskim
• cylindryczny kanał spalinowy w czarnej obudowie ze stali nierdzewnej, ø200 mm
• zasłaniany przedni, cyfrowy panel sterowania

WYPOSAŻENIE STANDARDOWE
• specjalna izolowana pokrywa z nienagrzewającym się uchwytem zamykająca wejście do komory
• wewnętrzna ościeżnica wejścia do komory wykonana ze stali nierdzewnej
• Timer umożliwiający automatyczne załączanie pieca
o wyznaczonej porze (np. przez przyjściem personelu, tak, aby piec był gotowy do pracy od pierwszej minuty otwarcia lokalu)
• ECO-STAND BY TECHNOLOGY® zmniejszający zużycie energii elektrycznej w czasie przerw w pracy
• możliwość zapisania 20 programów pieczenia
• wstępnie zapisane programy: wzrost temperatury, ustawienie średnie, ustawienie maksymalne, ustawienie parametrów w czasie czyszczenia
• termostat bezpieczeństwa

PANEL STEROWANIA
• maksymalna temperatura 510˚C
• elektroniczna regulacja temperatury niezależna dla dołu oraz góry komory
• termostat do monitorowania temperatury
• przedni panel z termometrami cyfrowymi chroniony zasuwą

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.
Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni