raty przez internet leasing przez internet
Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

Piec combi Grafen z natryskiem elektryczny 7xGN1/1

Symbol: 220559
Cena: 18448.77
Wysyłka w ciągu: 21dni
Cena przesyłki:0
Przesyłka kurierska:
0
Ilość (szt.):

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Zamówienie telefoniczne: 501 869 226
Zostaw numer telefonu. Oddzwonimy!
Udostępnij:
  • Piec combi Grafen z bezpośrednim natryskiem, systemem myjącym i sondą - elektryczne 7 x GN 1/1

PIECE COMBI GRAFEN Z BEZPOŚREDNIM NATRYSKIEM, SYSTEMEM MYJĄCYM I SONDĄ
Grillowanie, pieczenie, regeneracja wcześniej przyrządzonych potraw, gotowanie, gotowanie na parze, gotowanie konwekcyjne, gotowanie typu combi i wiele innych sposobów przygotowywania różnorodnych potraw za pomocą jednego urządzenia – nowego pieca konwekcyjno-parowego COMBI GRAFEN.

image

GOTOWANIE NA PARZE W TEMPERATURZE 30-130°C

Metoda gotowania na parze zwiększa jakość potraw przygotowywanych w stosunku do tych przygotowywanych tradycyjnie w gorącej wodzie.Dzięki tej metodzie wszystkie wartości odżywcze pozostają w produkcie zamiast rozpuszczać się w wodzie. Konsystencja produktów pozostaje niezmieniona, a ich estetyka wzmacnia walory smakowe. Metoda ta umożliwia także stosowanie mniejszej ilości przypraw i wody, co przekłada się na obniżenie kosztów przygotowania potraw. Dodatkowo gotowanie na parze w piecu COMBI GRAFEN wymaga mniej przestrzeni niż w przypadku gotowania tradycyjnego podobnej ilości produktów w garnkach – trzony kuchenne można w tym czasie użyć do innych celów. Użytkowanie pieca COMBI GRAFEN minimalizuje ryzyko poparzenia się gorącą wodą, co często zdarza się podczas przenoszenia lub przesuwania poszczególnych garnków po trzonie kuchennym.

GOTOWANIE W KOMBINACJI GORĄCEGO POWIETRZA I PARY W TEMPERATURZE 30-300°C

Idealna metoda gotowania potraw łącząca zalety gotowania na parze i w gorącym powietrzu. Dzięki zastosowaniu funkcji COMBI uzyskujemy doskonały produkt, czyli soczystą i jednocześnie dobrze dopieczoną potrawę. Dania zachowują wszelkie walory smakowe i naturalny aromat. Dodatkowo potrawy takie są zdrowsze, gdyż wymagają zdecydowanie mniejszego użycia tłuszczu, soli i innych przypraw. Dodatkowymi zaletami tej metody jest krótszy czas gotowania i powiązana z tym oszczędność energii. Także ubytki wagowe produktu podczas tej metody są minimalne – to wszystko wpływa na zwiększenie rentowności lokalu gastronomicznego.

GOTOWANIE W SUCHYM GORĄCYM POWIETRZU W TEMPERATURZE 30-300°C

Użycie gorącego powietrza w piecach COMBI GRAFEN daje znacznie więcej możliwości zastosowania niż gotowanie w tradycyjnych piecach konwekcyjnych. Dzięki dużej elastyczności można gotować za pomocą wymuszonego gorącego powietrza w zakresie temperatur od 30°C do 300°C oraz za pomocą opcji AUTOCLIMA regulować właściwy poziom wilgotności. Dzięki AUTOCLIMIE możemy zredukować wilgotność powietrza do zera, bowiem funkcja ta rozpoznaje stopień wilgotności wydobywany potraw i natychmiast ją usuwa. Jest to szczególnie przydatne gdy pieczemy takie wyroby jak bezy. W aspekcie ekonomicznym metoda gotowania w suchym gorącym powietrzu pozwala znacznie skrócić czas gotowania oraz stosować niższe temperatury w porównaniu z tradycyjnymi piecami, a to wpływa na mniejsze zużycie energii i obniżenie kosztów działalności lokalu gastronomicznego. Dodatkowo umożliwia gotowanie różnych potraw jednocześnie bez mieszania się smaków, co zmniejsza ogólny czas pracy urządzenia przynosząc kolejne oszczędności.

AUTOCLIMA

W porównaniu do zdecydowanej większości pieców dostępnych na rynku, funkcja AUTOCLIMA zastosowana w piecu COMBI GRAFEN stanowi o jego wyjątkowości. AUTOCLIMA podczas gotowania w piecu COMBI GRAFEN kontroluje stopień wilgotności w komorze uwzględniając ilość wilgoci uwalnianą przez potrawę podczas gotowania. Dzięki temu poziom wilgoci odpowiada dokładnie wartości zadanej na panelu sterowania przez operatora. Zatem poziom wilgoci ustawiony na panelu nie zwiększa się o wilgoć wydalaną przez przygotowywaną potrawę. Taki efekt został uzyskany dzięki wysokiej klasy czujnikom badającym w sposób ciągły przepływ powietrza w wentylatorze. Oprócz wilgotności podczas gotowania przez cały czas kontrolowana jest temperatura. Na podstawie analizy wszystkich wartości oprogramowanie steruje ilością pary wodnej dodając lub usuwając ją z komory na zewnątrz poprzez kominek znajdujący się na górze urządzenia. Analogicznie temperaturą jest odpowiednio podnoszona lub obniżana. Ta najwyższej klasy technologia stworzona przez producenta pieców COMBI GRAFEN chroniona jest prawem patentowym. Dzięki tej funkcji w efekcie uzyskujemy zawsze idealny klimat i efekty gotowania bez względu na ilość potrawy, ich wielkość jednostkową oraz jakość produktu. AUTOCLIMA sprawdza się również podczas potraw gotowanych wcześniej i schłodzonych szokowo. To idealne rozwiązanie dla fi rm cateringowych, domów weselnych i lokali organizujących wszelkiego rodzaju bankiety i przyjęcia okolicznościowe. AUTOCLIMA to sposób na obniżenie kosztów działalności lokalu przy jednoczesnym zachowaniu stałej najwyższej jakości oferowanych dań.

2 PRĘDKOŚCI WENTYLATORA

Pierwsza, większa prędkość nadaje się dla przeważającej grupy potraw jak mięsa czy warzywa. Druga, ze zredukowaną ilością obrotów wentylatora na minutę, idealnie pasuje do potraw lekkich, szczególnie wypieków cukierniczych np. herbatników, a także delikatnych ryb.

GOTOWANIE MANUALNE

Możliwość ręcznego określenia ustawień funkcji gotowania stwarza nowe możliwości w sztuce gotowania, z pomocą rozwoju technologicznego

EASY BOOK

Funkcja umożliwiająca gotowanie przy użyciu automatycznych programów. Za pomocą jednego przycisku „easy book” użytkownik otrzymuje natychmiastowy dostęp do 959 programów gotowania. Istnieje możliwość skorzystania z automatycznych lub niestandardowych ustawień. Dwa duże wyświetlacze poprowadzą użytkownika krok po kroku przez intuicyjne menu. Dzięki prostemu i intuicyjnemu oprogramowaniu można wybrać spośród wielu metod gotowania proponowanych przez piec COMBI GRAFEN lub tworzyć własną listę całkowicie nowych ustawień. W ten sposób otrzymujemy pożądany efekt gotowania przy użyciu jednego tylko przycisku. Ta funkcjonalność umożliwia obsługę pieca bez wymaganej znajomości specyfi ki produktu, metod gotowania ani czasu i temperatury niezbędnych do osiągnięcia doskonałego i powtarzalnego efektu serwowanych posiłków.

GOTOWANIE Z UŻYCIEM SONDY

Dokładne i praktyczne narzędzie do kontrolowania temperatury rdzenia produktu podczas gotowania. Po osiągnięciu wymaganej temperatury i stopnia gotowania, proces zostaje automatycznie zatrzymany. Dzięki aż 4 punktom pomiaru w sondzie nie musi być ona idealnie włożona w sam środek przygotowywanego produktu. Komputer sam rozpozna najchłodniejszy punkt produktu i określi jego środek. Jest to idealne rozwiązanie dla osiągnięcia najlepszego i powtarzalnego efektu serwowanych potraw. Wystarczy ustawić temperaturę oraz stopień wilgotności w komorze pieca, a następnie ustawić temperaturę sondy czyli tą jaka ma być wewnątrz mięsa. Piec sam się wyłączy gdy ustawione parametry zostaną osiągnięte, a danie gotowe. Możliwe jest również użycie sond igłowych (Ø 1 mm) do gotowania próżniowego lub mniejszych porcji (opcja).

ZARZĄDZANIE PRZEPISAMI GOTOWANIA

Dzięki piecom COMBI GRAFEN możliwe jest łatwe tworzenie, zarządzanie i przechowywanie własnych programów gotowania. Archiwum oryginalnych, powtarzalnych lub zmodyfikowanych przepisów, do których użytkownik ma dostęp za dotknięciem jednego przycisku.

KROKI W GOTOWANIU AUTOMATYCZNYM

Oświetlenie LED wskazuje każdy kolejny krok podczas ustawiania programu pracy, jak również podświetla stan pracy urządzenia w trakcie gotowania. Dzięki temu zarządzanie pracą w kuchni staje się znacznie prostsze.

Zalety gotowania z użyciem sondy

• Poprawia kontrolę nad procesem pieczenia, eliminuje ryzyko strat i odpadów;
• Umożliwia dokładne pieczenie bez względu na jakość i rozmiar produktu;
• Oszczędza czas, ponieważ sterowanie pieczeniem odbywa się automatycznie;
• Gwarantuje higienę; dzięki precyzyjnemu monitorowaniu temperatury wewnątrz, nie ma potrzeby wyjmowania ani nakłuwania potrawy;
• Idealne rozwiązanie w przypadku większych potraw;
• Pieczenie z dokładnością do jednego stopnia tak delikatnych potraw jak, np. pieczeń wołowa;
• Zgodna z wymaganiami HACCP.

AUTOREWERS

Wszystkie urządzenia wyposażone są w funkcję „Autorewers” czyli automatyczną zmianę kierunku obrotów wentylatora. Zapewnia ona idealną i jednorodną temperaturę w całej komorze pieca. Dzięki temu danie jest równomiernie dopieczone. Dodatkowo funkcja ta wpływa także na skrócenie czasu gotowania potraw, a tym samym na oszczędność energii elektrycznej lub gazu. Nowe przepustnice gorącego powietrza doskonale łączą wysoką, profesjonalną wydajność z łatwą obsługą pieca. Ten efekt został uzyskany dzięki zastosowaniu zaawansowanych rozwiązań technicznych i konstrukcyjnych. Ponadto specjalnie wyprofilowane ściany komory pieca optymalizują rozkład ciepła i wraz z funkcją autorewersu zapewniają doskonałe gotowanie.

AUTOMATYCZNY SYSTEM MYJĄCY

System ten oszczędza czas i ułatwia pracę w kuchni, jak również gwarantuje, że piec będzie zawsze czysty i zadbany, a tym samym będzie niezawodnie służył długie lata. Aktywacja systemu bezpośrednio z poziomu panelu sterowania, bez dodatkowych akcesoriów. Specjalnie opracowany, trójskładnikowy środek czyszczący jest automatycznie zasysany bezpośrednio z pojemnika i dostarczany do komory w czasie cyklu mycia.

Do wyboru mamy 4 programy mycia:
• PŁUKANIE [RS],
• MYCIE SOFT [SC],
• MYCIE MEDIUM [MC],
• MYCIE HARD [HC]

AUTODIAGNOSTYKA I IDENTYFIKACJA

Umożliwia diagnozę błędów, dzięki czemu w niektórych przypadkach możliwa jest samodzielna reakcja, coeliminuje konieczność wzywania serwisu.

DRZWI

Drzwi z podwójnym przeszkleniem i zawieszone na profesjonalnych zawiasach z uchwytem dla prawo i leworęcznych
dla zwiększenia bezpieczeństwa i wygody użytkowania. Odbijające ciepło podwójne oszklenie z hartowanego szkła
zwiększa łatwość użytkowania dzięki lepszej izolacji termicznej. Wewnętrzną szybę można otworzyć do czyszczenia.

OKAP

OKAP wyciągowy ze skraplaczem parowym chłodzonym powietrzem. Każdy piec może być wyposażony w specjalny okap wyciągowy, wykonany w całości ze stali nierdzewnej. Okap wyposażony jest standardowo w silnik, oraz w skraplacz pary. Jest to niezbędne wyposażenie pieca, szczególnie w przypadku otwartych kuchni np. bistro lub gdy piec zainstalowany jest np. w supermarkecie.

PIĘTROWANIE PIECÓW

Zestaw do montażu dwóch pieców zwieszający wydajność produkcji przy jednoczesnej oszczędności powierzchni w kuchni.

NOWOCZESNY A ZARAZEM PROSTY W OBSŁUDZE PANEL STEROWANIA

Niezwykle intuicyjny i łatwy w obsłudze panel sterowania, w którym zastosowano bogatą gamę funkcji użytkowych.

image

PIECE GAZOWE
Nowa seria pieców w wersji gazowej wykorzystuje najnowszą technologię grzewczą, polegającą na wstępnym mieszaniu gazu i powietrza. Posiadają szereg zalet w porównaniudo tradycyjnych systemów grzewczych wykorzystujących palniki atmosferyczne:
• Krótszy czas rozgrzewania komory pieca – znacznie skrócony czas oczekiwania na gotowość do pracy zwiększa wydajność i rentowność urządzenia
• Znaczące zmniejszenie zużycia gazu


PIECE ELEKTRYCZNE
• Komora pieca ogrzewana grzałkami pokrytymi powłoką INCOLOY 800.
• Automatyczny system oszczędzania energii

Parametry
Zakres temperatury: 30-300
Moc elektryczna: 12,5
wymiary: 830x640x(H)760
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.
Sklep internetowy na oprogramowaniu Sky-Shop.pl
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni