Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY RETIGO 20xGN 1/1 B2011ig BLUE AUTOMATYCZNE MYCIE Z WÓZKIEM GAZOWY

Symbol: B2011ig
Cena: 94070.00
Wysyłka w ciągu: 24h
Cena dostawy:0
Przesyłka kurierska:
0
Odbiór osobisty:
0
Ilość (szt.):

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Zamówienie telefoniczne: 501 869 226
Udostępnij:
TRADYCYJNE TECHNIKI GOTOWANIA
gorące powietrze 30-300 °C
funkcja kombi - gorące powietrze/para 50-300 °C
funkcja gotowania - gotowanie w parze 99-130 °C
automatyczny przedgrzew
automatyczne chłodzenie
bio-gotowanie 30-98 °C
książka kucharska 99 programów po 9 kroków
regeneracja
automatyczny start
manualne nawilżanie
NOWOCZESNE TECHNIKI GOTOWANIA
EASY COOKING- łatwe gotowanie
ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
pieczenie nocne
pieczenie niskoteperaturowe
DELTA T pieczenie, gotowanie
system COOK&HOLD
5 prędkości wentylatora
taktowanie wentylatora
autorewers- dwukierunkowe obroty wentylatora
QUICK VIEW- szybki podgląd programu
NOWOCZESNE FUNKCJE
VISION TOUCH - dotykowy, kolorowy panel sterujący
VISION AGENT- wirtulany pomocnik
4-punktowa sonda termiczna
timer półek- sygnalizacja zakończenia obróbki termicznej (do każdej półki osobno)
klapka do usuwania nadmiaru pary
OSZCZĘDNOŚCI I ZARZĄDZANIE ENERGIĄ
rekuperator
specjalna izolacja komory gotowania
podwójna szyba drzwi
chemicznie wytrawiana komora gotowania
WSS - system kontrolujący i zapobiegający niepotrzebnemu zużyciu wody
FAN STOP- zatrzymanie wentylatora po otwarciu drzwi
BEZPIECZEŃSTWO
FAN STOP
SDS - system serwisowo-diagnostyczny
łącze USB
łącze LAN - możliwość przyłączenia do sieci (komunikacja przez przeglądarkę internetową)
zaokrąglona, podwójna szyba drzwi - ochrona przed wysoką temperaturą
HIGIENA/HACCP
ACITIVE-CLEANING- automatyczne mycie
system HACCP (opcja)
wbudowany prysznic
OPCJE
możliwość połączenia 623/623: 1200,- zł
PARAMETRY TECHNICZNE:
Wymiary: 94,8 x 87,1 x 182,4
pojemność: 20xGN 1/1
moc cieplna: 38KW
zasilanie: gaz G 3/4
wytwarzanie pary: natrysk

Stan produktu: nowy

Gwarancja: 24 miesiące

Kod producenta: B 2011 ig

W CENIE TRANSPORT, SZKOLENIE ORAZ MONTAŻ NA TERENIE CAŁEJ POLSKI !!!

 

 

Piec konwekcyjno-parowy B2011ig to urządzenie najnowszej technologii, które jak żadne inne usprawni i ułatwi pracę w lokalu gastronomicznym. To doskonałe rozwiązanie dla wszystkich osób potrzebujących najlepszego sprzętu, którym w łatwy sposób da się sterować. W zasadzie trudno sobie dziś wyobrazić profesjonalną kuchnię bez pieca konwekcyjno parowego, ponieważ zastępuje on wiele urządzeń. Dzięki niemu możliwa jest różnego rodzaju obróbka cieplna: gotowanie, pieczenie, gotowanie na parze, blanszowanie, gotowanie i pieczenie niskotemperaturowe, garowanie, pasteryzacja, precyzyjne gotowanie z sondą, regeneracja, duszenie oraz zapiekanie. Piec B2011ig przeznaczony jest do większych lokali gastronomicznych, ponieważ jego wydajność to ok. 500 porcji dziennie. W podstawowym wyposażeniu tego pieca znajduje się wózek. Ponadto do tego modelu można dokupić szeroką gamę innego wyposażenia – dodatkowy wózek, akcesoria do systemu bankietowego itp.

Jak działa piec konwekcyjno parowy?

Piec konwekcyjno-parowy jest rozwinięciem tradycyjnego pieca konwekcyjnego. Umożliwia obróbkę cieplną gorącym powietrzem i parą wodną. Zasada jego działania opiera się na cyrkulacji przetłaczanego przez filtry i komorę powietrza. Dodatkowym elementem sprawiającym, że takie urządzenie to coś wyjątkowego jest para wodna, która zapewnia lepszą i szybszą obróbkę cieplną potraw, a także dba o ich jakość. W piecach konwekcyjno parowych można wyróżnić dwa systemy wytwarzania pary: natryskowy i bojlerowy. Piec B 2011 ig opiera się na pierwszym z nich. Takie rozwiązanie sprawia, że para wytwarzana jest wewnątrz komory gotującej dzięki wodzie wprowadzonej do wentylatora.

Korzyści, które daj piec konwekcyjno-parowy B2011 ig

Firma Retgio, projektując serie pieców Blue Vsion, do której należy piec B2011ig, miała na celu zadowolenie nawet najbardziej wymagających klientów. Dlatego stworzyła w oparciu o najnowsze technologie urządzenia najwyższej jakości, które charakteryzują się dopracowanymi szczegółami i funkcjonalnym designem. Piec B 2011ig zapewni efektywne działania w kuchni, dając możliwość przygotowywania jednocześnie wielu potraw, bez obaw, że zmienią się ich walory smakowe i zapachowe lub że zmniejszą się ich wartości odżywcze (ilość witamin i minerałów). Co ważne dla użytkowników – obsługa pieca jest bardzo prosta. Przede wszystkim dzięki dotykowemu panelowi sterowania, z którego można korzystać intuicyjnie. Na dużym kolorowym wyświetlaczu znajduje się menu, w którym do każdej funkcji pieca przypisana została łatwo rozpoznawalna kolorowa ikonka 3D. Poza tym, jeśli cokolwiek w obsłudze sprzętu wzbudza jakieś wątpliwości użytkownika, może on skorzystać z programu Vision Agent wyjaśniającego szczegółowo każdą funkcje pieca oraz krok po kroku wskazującego jej prawidłowe działanie.

Oszczędność, bezpieczeństwo i funkcjonalność

Piec B2011ig marki Retigo to urządzenie nie tylko niezwykle wydajne, ale także bardzo oszczędne. Zapewnia to m.in. obecność rekuperatora, czyli elementu sprawiającego, że żadna energia nie jest marnowana, lecz wykorzystywana do lepszego funkcjonowania pieca. Umożliwia on odzyskiwanie nadmiaru ciepła i wykorzystywania go do podgrzewania wody później zmieniającej się w parę. Sama budowa pieca ma też ogromny wpływ na oszczędność energii, ponieważ dzięki podwójnej szybie drzwi i dodatkowej izolacji komory straty ciepła są minimalne. Nad wszystkim czuwa natomiast system elektronicznego sterowania ogrzewaniem. Water Saving System i Active Cleaning wpływają na oszczędność wody i sprawiają, że urządzenie jest przyjazne dla środowiska. Pierwszy z systemów odpowiada za nagrzewanie wody ciepłem odprowadzanej pary. Para chłodzona jest w specjalnym zbiorniku, gdzie oddaje swoje ciepło i jednocześnie się skrapla – dzięki temu jest wstępnie schłodzona i może zostać odprowadzona do kanalizacji. Jednocześnie pozyskana z niej energia jest wykorzystana. Z kolei aktywne czyszczenie opiera sią o zamknięty system obiegu wody. Polega to na tym, że woda wykorzystywana do mycia pica nie jest usuwana po pierwszym obiegu, lecz bierze udział w kolejnych etapach czyszczenia. Nową wodę pobiera się dopiero przy końcu procesu – przy płukaniu. Takie rozwiązanie sprawia, że używany proszek dłużej znajduje się w środku urządzenia, więc może być bardziej wydajny. Zużycie wody i środka myjącego zależy od wybranego spośród 5 programów.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.
Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni