Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY RETIGO 20xGN 1/1 B2011 i BLUE NATRYSK

Symbol: B2011 i
Cena: 80195.00
Wysyłka w ciągu: 24h
Cena dostawy:0
Przesyłka kurierska:
0
Odbiór osobisty:
0
Ilość (szt.):

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Zamówienie telefoniczne: 501 869 226
Udostępnij:
TRADYCYJNE TECHNIKI GOTOWANIA
gorące powietrze 30-300 °C
funkcja kombi - gorące powietrze/para 50-300 °C
funkcja gotowania - gotowanie w parze 99-130 °C
automatyczny przedgrzew
automatyczne chłodzenie
bio-gotowanie 30-98 °C
książka kucharska 1000 programów po 20 kroków
regeneracja
Autoklima - kontrola nasycenia pary
automatyczny start
manualne nawilżanie
NOWOCZESNE TECHNIKI GOTOWANIA
EASY COOKING- łatwe gotowanie
ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
pieczenie nocne
pieczenie niskoteperaturowe
DELTA T pieczenie, gotowanie
system COOK&HOLD
system bankietowy
funkcja Learn
5 prędkości wentylatora
taktowanie wentylatora
autorewers- dwukierunkowe obroty wentylatora
QUICK VIEW- szybki podgląd programu
NOWOCZESNE FUNKCJE
VISION TOUCH - dotykowy, kolorowy panel sterujący
VISION AGENT- wirtulany pomocnik
4-punktowa sonda termiczna
timer półek- sygnalizacja zakończenia obróbki termicznej (do każdej półki osobno)
klapka do usuwania nadmiaru pary
OSZCZĘDNOŚCI I ZARZĄDZANIE ENERGIĄ
rekuperator
specjalna izolacja komory gotowania
podwójna szyba drzwi
chemicznie wytrawiana komora gotowania
WSS - system kontrolujący i zapobiegający niepotrzebnemu zużyciu wody
FAN STOP- zatrzymanie wentylatora po otwarciu drzwi
BEZPIECZEŃSTWO
FAN STOP
SDS -system serwisowo-diagnostyczny
BCS -system automatycznej kontroli pracy i zwapnienia bojlera
CCS -system automatycznej kontroli zwapnienia
łącze USB
łącze LAN - możliwość przyłączenia do sieci (komunikacja przez przeglądarkę internetową)
zaokrąglona, podwójna szyba drzwi - ochrona przed wysoką temperaturą
HIGIENA/HACCP
ACITIVE-CLEANING-automatyczne mycie
system HACCP (opcja)
wbudowany prysznic
OPCJE
możliwość połączenia 623/623: 1200,- zł
PARAMETRY TECHNICZNE:
Wymiary: 94,8 x 87,1 x 182,4
pojemność: 20xGN 1/1
moc/napięcie: 35KW/400V
wytwarzanie pary: natrysk

Stan produktu: nowy

 

Retigo Vision

Piec konwekcyjno-parowy B 2011i pochodzi z serii Retigo Vision i tym samym należy do zupełnie nowej generacji pieców konwekcyjno parowych. Biorąc pod uwagę zapotrzebowania klientów, firma Retigo postarała się o to, by jak najbardziej ułatwić i udoskonalić, przy zastosowaniu najnowszych technologii, pracę na zapleczu kuchennym. Idąc z duchem czasu, producent proponuje swoją wizję kuchni, w której najważniejsza jest jakość i oszczędność. Stawia na uniwersalność zastosowań i łatwość obsługi. Najnowsza wizja firmy Retigo to połączenie starych i dobrych tradycji związanych z najwyższą jakością wykonania oraz nowych i wyjątkowych rozwiązań technologicznych.

Jak działa piec konwekcyjno parowy?

Piec konwekcyjno-parowy jest rozwinięciem tradycyjnego pieca konwekcyjnego. W zasadzie trudno sobie dziś wyobrazić profesjonalną kuchnię bez pieca konwekcyjno parowgo, ponieważ zastępuje on wiele urządzeń. Dzięki niemu możliwa jest obróbka cieplna gorącym powietrzem i parą wodną. Zasada jego działania opiera się na cyrkulacji przetłaczanego przez filtry i komorę powietrza. Dodatkowym elementem sprawiającym, że takie urządzenie to coś wyjątkowego jest para wodna, która zapewnia lepszą i szybszą obróbkę cieplną potraw, a także dba o ich jakość. W piecach konwekcyjno parowych można wyróżnić dwa systemy wytwarzania pary: natryskowy i bojlerowy. Piec B 2011i opiera się na pierwszym z nich. Takie rozwiązanie sprawia, że para wytwarzana jest wewnątrz komory gotującej dzięki wodzie wprowadzonej do wentylatora.

Dla kogo nowoczesny piec konwekcyjno-parowy B2011i?

Piec konwekcyjno parowy B2011i to urządzenie stworzone z myślą o profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Dzięki piecowi konwekcyjno parowemu B2011i potrawy będą zawsze idealnie przyrządzone, aromatyczne i soczyste. Piec B2011 i zapewnia wydajność 400-600 dań dziennie, więc jest idealnym rozwiązaniem dla dużych restauracji,firm cateringowych oraz różnego rodzaju stołówek, które cenią sobie wysoką jakość i komfort pracy. Mieści w sobie 21prowadnic GN1/1. W podstawowym wyposażeniu tego pieca znajduje się wózek załadowczy. Piec B2011 i zapewnia doskonałą oszczędność energii i ciepła, ponieważ wyposażony jest w rekuperator (rozwiązanie, dzięki któremu wytwarzany nadmiar ciepła wykorzystuje się do podgrzewania wody kierowanej do pieca i zamienianej w parę) a jego budowa jest tak skonstruowana w taki sposób, żeby ogólne starty ciepła były jak najmniejsze (izolacja komory gotowania, podwójne drzwi). Tego typu rozwiązania sprawiają, że oszczędność elektryczna jest nawet do 50 % większa niż w tradycyjnych kuchenkach elektrycznych.

Łatwe gotowanie z Retigo

W piecu konwekcyjno parowym B2011i, podobnie jak w innych piecach konwekcyjno-parowych z serii Blue Vision Retigo, zastosowana została technologia EASY COOKING zapewniająca łatwiejsze niż kiedykolwiek przygotowywanie nawet najbardziej skomplikowanych potraw. Jest to technologia opracowana przez kucharzy praktyków, którzy znają się na branży i wiedzą, czego oczekuje się od urządzenia kuchennego. Działanie Easy Cooking opiera się na kilku prostych krokach i polega na tym, że to piec proponuje odpowiednie parametry gotowania w zależności od rodzaju potrawy i oczekiwanego efektu. Po dokonaniu wyboru spośród 12 kategorii należy wskazać wielkość porcji i zdecydować, czy chce się piec np. mięso w całości, kawałkach, kostkach czy płatkach. Można także precyzyjne wskazać intensywność koloru i poziom dopieczenia. Oczywiście cały proces obróbki cieplnej da się kontrolować, ponieważ najważniejsze wartości wyświetlają się na panelu. Dzięki temu można również w każdej fazie procesu zmieniać parametry w sposób manualny i dostosowywać je do indywidualnych potrzeb i finezji kucharza. Technologia Easy Cooking ma być przyjacielem, który podpowiada a nie dyktatorem, który wszystko narzuca. Wprowadzone podczas gotowania i satysfakcjonujące zmiany można zapisać, dzięki funkcji LEARN i tym samym tworzyć wiele nowych własnych programów, które w perspektywie czasu bardzo ułatwią pracę w kuchni. Co więcej dla uproszczenia i zwiększenia przyjemności korzystania z pieca konwekcyjno-parowego B2011i firma Retigo pozwala na dodanie własnoręcznie zrobionego zdjęcia do konkretnego przepisu. Pozornie to urozmaicenie wydaje się skomplikowane, jednak w rzeczywistości obrazki są wstawiane za pomocą pamięci flash USB. Pojemności pamięci pieca pozwala na przechowywanie aż 200 tego typu piktogramów i co najważniejsze - nie trzeba tracić czasu na ich dopasowywanie, ponieważ automatycznie robi to program TOUCH & COOK.

Prosta obsługa

Na łatwość korzystania z pieca konwekcyjno parowego z serii Retigo Blue Vision ma duży wpływ jego obsługa, opierająca się na systemie dotykowego sterowania VISION TOUCH. Jego zalety to: duży rozmiar, kolorowy wyświetlacz, łatwo rozpoznawalne ikony 3 D. Takie rozwiązanie gwarantuje, że nawet użytkownicy niemający nigdy wcześniej styczności z tego typu urządzeniami poradzą sobie bez problemu obsługą urządzenia. Ponadto można regulować reakcję panelu na siłę nacisku, co zapewnia jego perfekcyjne działanie w zmiennych warunkach panujących w kuchni. Jeśli jednak mimo wszystko przy obsłudze urządzenia pojawią się jakiekolwiek wątpliwości można skorzystać z wirtualnego pomocnika – VISION AGENT, który na każdym poziomie menu opisze, do czego służy i za co odpowiada dana ikona.

Oszczędne mycie

Jednym z problemów na zapleczu kuchennym często jest sprzątanie po całym dniu pracy. Jednak, aby nigdy już nie stanowiło to problemu,piec konwekcyjno parowy B 2011 i został wyposażony w system automatycznego mycia ACTIVE CLEANING. Oferuje on 5 programów, które różnią się długością i intensywnością (od 17 do 110 minut). Jest to świetna oszczędność czasu i energii pracowników – wystarczy w odpowiednim miejscu umieścić proszek myjący ACTIVE CLEANERi włączyć automatyczne mycie. Po jego zakończeniu włącza się funkcja suszenia, po której piec przechodzi do stanu "stand-by". Rozwiązanie to w połączeniu ze specjalnie opracowanym proszkiem myjącym Retigo Active Cleaner zapewnia olbrzymią oszczędność czasu i pieniędzy. Wynika to z faktu, że proszek zawiera zarówno substancje myjące i płuczące, a system automatycznego mycia działa jako zamknięty system obiegu wody (tzn., że woda używana do mycia urządzenia nie jest usuwana po pierwszym płukaniu, ale wykorzystuje się ją dalej.

Ekologia i oszczędność

Piec B2011i marki Retigo to urządzenie nie tylko niezwykle wydajne, ale także bardzo oszczędne. Dzięki Systemowi Eco Logic, na który składa się kilka funkcji, gwarantuje on niskie zużycie energii elektrycznej (nawet do 50% w porównaniu do tradycyjnych urządzeń elektrycznych!). Zapewnia to m.in. obecność rekuperatora, czyli elementu sprawiającego, że żadna energia nie jest marnowana, lecz wykorzystywana do lepszego funkcjonowania pieca. Umożliwia on odzyskiwanie nadmiaru ciepła i wykorzystywania go do podgrzewania wody później zmieniającej się w parę. Sama budowa pieca ma też ogromny wpływ na oszczędność energii, ponieważ dzięki podwójnej szybie drzwi i dodatkowej izolacji komory straty ciepła są minimalne. Nad wszystkim czuwa natomiast system elektronicznego sterowania ogrzewaniem.

Kontrola

Podążając z duchem czasu, firma Retigo wyposażyła swoje piece z serii Blue Vision w możliwość podłączenia ich do komputera i Internetu za pomocą łącza LAN lub przez łącze USB do pamięci przenośnej.Dzięki temu możliwe jest sterowanie zdalne pieca i stała kontrola jego pracy wykorzystująca wykorzystując analizę HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli). W przypadku nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych ta analiza umożliwia gromadzenie takich danych jak: temperatura komory, temperatura wnętrza potrawy, tryb pracy i jego zmiana, otwieranie i zamykanie drzwi, zmiana nastawianych temperatur, przerwa w dostawie prądu itd), z których można później wygenerować zestawienia (w formie grafiki lub tabeli). To świetne rozwiązanie sprawia, że da się używać pieca konwekcyjno-parowego B2011i bez jakichkolwiek obaw o nagłą awarię, ponieważ stale ma się go pod kontrolą.

Solidność wykonania

Linia pieców konwekcyjno parowych Blue Vision to nie tylko na najnowsze technologie, ale także wysoka jakość wykonania. W związku z tym piec B2011i to urządzenie dopracowane w najmniejszych szczegółach. Elementy, które się na to składają to między innymi: wentylator (dwukierunkowy, o 5 prędkościach), zaokrąglone rogi komory gotującej (ułatwiające czyszczenie), solidna klamka (dostosowana do sprawnego otwierania-zamykania drzwi), specjalnie wypukła i podwójna szyba drzwi (zapewniająca termoizolacje), wyciągany panel (dający serwisantom swobodny dostęp do elektroniki jednostki sterującej), rynna (zapobiegająca kapaniu wody na podłogę). Wszystkie części pieca zrobione są z najwyższej jakości materiałów, dzięki temu klient ma pewność, że urządzenie będzie użytkowane przez długie lata.

 



 



Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.
Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni