Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY RETIGO 11x GN 1/1 B1011i NEW NATRYSKOWY

Symbol: B 1011 i NEW
Cena: 47000.00
Wysyłka w ciągu: 24h
Cena dostawy:0
Przesyłka kurierska:
0
Odbiór osobisty:
0
Ilość (szt.):

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Zamówienie telefoniczne: 501 869 226
Udostępnij:

TRADYCYJNE TECHNIKI GOTOWANIA

  • gorące powietrze 30-300 °C
  • funkcja kombi - gorące powietrze/para 50-300 °C
  • funkcja gotowania - gotowanie w parze 99-130 °C
  • automatyczny przedgrzew
  • automatyczne chłodzenie
  • bio-gotowanie 30-98 °C
  • książka kucharska 1000 programów po 20 kroków
  • regeneracja
  • Autoklima - kontrola nasycenia pary
  • automatyczny start
  • manualne nawilżanie

NOWOCZESNE TECHNIKI GOTOWANIA

  • EASY COOKING - łatwe gotowanie
  • ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
  • pieczenie nocne
  • pieczenie niskotemperaturowe
  • Delta T pieczenie, gotowanie
  • system Cook&Hold
  • system bankietowy
  • funkcja Learn
  • 5 prędkości wentylatora
  • taktowanie wentylatora
  • dwukierunkowe obroty wentylatora
  • Quick View - szybki podgląd programu

NOWOCZESNE FUNKCJE

  • VISION AGENT - wirtualny pomocnik
  • 6 - punktowa sonda gotowania
  • VISION TOUCH CONTROLS - 8 calowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
  • timer półek - sygnalizacja zakończenia obróbki termicznej
  • klapka automatyczna - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru

WYPOSAŻENIE

  • AHC (Active Humidity Control) - automatyczna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
  • Potrójna szyba w drzwiach - minimalne starty ciepła, niskie zużycie energii, drzwi chłodne od zewnątrz
  • Dwukierunkowy wentylator - idealnie równomierny efekt pieczenia
  • 7 prędkości wentylatora - dokładna kontrola cyrkulacji powietrza
  • Taktowanie wentylatora - 3 kroki do jeszcze większej równomierności
  • Prysznic ręczny - zewnętrze źródło wody
  • Higieniczna wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia

OSZCZĘDNOŚCI I ZARZĄDZANIE ENERGIĄ

  • rekuperator
  • specjalna izolacja komory gotowania
  • podwójna szyba drzwi
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania
  • WSS - system kontrolujący i zapobiegający niepotrzebnemu zużyciu wody
  • FAN STOP - szybkie zatrzymanie wentylatora po otwarciu drzwi

BEZPIECZEŃSTWO

  • SDS - system serwisowo-diagnostyczny
  • BCS - system automatycznej kontroli pracy i zawapnienia bojlera (piec bojlerowy)
  • CCS - system automatycznej kontroli zawapnienia (piec bojlerowy)
  • łącze USB
  • łącze LAN - możliwość przyłączenia do sieci
  • (komunikacja przez przeglądarkę internetową)
  • zaokrąglona, podwójna szyba drzwi - ochrona przed wysoką temperaturą

HIGIENA/HACCP

  • ACTIVE CLEANING - mycie automatyczne
  • wbudowany prysznic - łatwe czyszczenie komory pieca
  • (nie używa zmiękczonej wody)
  • system HACCP

 

2  LATA  GWARANCJI !!!

SZKOLENIE  Z  KUCHARZEM  RM  GASTRO  W  CENIE !!!

Retigo Vision II

Piec konwekcyjno-parowy B 1011 i należy do najnowszej linii pieców konwekcyjno-parowych firmy Retigo. W całej serii zastosowano wyjątkowe rozwiązania techniczne, które nie tylko pozwalają na zaoszczędzenie pieniędzy, ale także pomagają w dbaniu o środowisko. Biorąc pod uwagę zapotrzebowania klientów, firma Retigo postarała się o to, by jak najbardziej ułatwić i udoskonalić, przy zastosowaniu najnowszych technologii, pracę na zapleczu kuchennym. Idąc z duchem czasu, producent proponuje swoją wizję kuchni, w której najważniejsza jest jakość i oszczędność. Stawia na funkcjonalność, wyjątkową ergonomię, atrakcyjny wygląd, łatwą obsługę oraz najwyższy poziom bezpieczeństwa i higieny. Najnowsza wizja firmy Retigo to połączenie starych i dobrych tradycji związanych z najwyższą jakością wykonania oraz nowych i wyjątkowych rozwiązań technologicznych. Dodatkowym atutem tej serii pieców jest ich nowoczesny i oryginalny wygląd, który sprawia, że nawet najbardziej wymagający klienci są zadowoleni.

Dla kogo nowoczesny piec konwekcyjno-parowy B1011i?

Piec konwekcyjno parowy B1011i to urządzenie stworzone z myślą o profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Dzięki piecowi konwekcyjno parowemu B1011i potrawy będą zawsze idealnie przyrządzone, aromatyczne i soczyste. Piec B1011 i zapewnia wydajność 150-250 dań dziennie, więc jest idealnym rozwiązaniem dla małych i średnich restauracji, które cenią sobie wysoką jakość i komfort pracy. Mieści w sobie 11prowadnic GN1/1 (opcjonalnie 11 prowadnic 400/600). Urządzenie to umożliwia zastosowanie tradycyjnych i nowoczesnych technik gotowania takich jak: gotowanie przy użyciu gorącego powietrza, gotowanie w trybie mieszanym, gotowanie w parze, automatyczny podgrzew, automatyczne schładzanie, bio-gotowanie, regeneracja, pieczenie nocne, pieczenie niskotemperaturowe, gotowanie w systemie bankietowym, delta T pieczenie/gotowanie (idealne dostosowanie parametrów pieczenia dużych mięs), zapiekanie z efektem perfekcyjnej złotobrązowej i chrupkiej skórki (Golden Touch), sous-vide, suszenie, pasteryzacja, konfitowanie, wędzenie. Najnowsze funkcje pieca konwekcyjno parowego B1011i wyróżniają go spośród innych urządzeń dostępnych obecnie na rynku.

Łatwe gotowanie z Retigo

W piecu konwekcyjno parowym B1011i, podobnie jak w innych piecach konwekcyjno-parowych z serii Blue Vision Retigo, zastosowana została technologia EASY COOKING zapewniająca łatwiejsze niż kiedykolwiek przygotowywanie nawet najbardziej skomplikowanych potraw. Jest to technologia opracowana przez kucharzy praktyków, którzy znają się na branży i wiedzą, czego oczekuje się od urządzenia kuchennego. Działanie Easy Cooking opiera się na kilku prostych krokach i polega na tym, że to piec proponuje odpowiednie parametry gotowania w zależności od rodzaju potrawy i oczekiwanego efektu. Po dokonaniu wyboru spośród 12 kategorii należy wskazać wielkość porcji i zdecydować, czy chce się piec np. mięso w całości, kawałkach, kostkach czy płatkach. Można także precyzyjne wskazać intensywność koloru i poziom dopieczenia. Oczywiście cały proces obróbki cieplnej da się kontrolować, ponieważ najważniejsze wartości wyświetlają się na panelu. Dzięki temu można również w każdej fazie procesu zmieniać parametry w sposób manualny i dostosowywać je do indywidualnych potrzeb i finezji kucharza. Technologia Easy Cooking ma być przyjacielem, który podpowiada a nie dyktatorem, który wszystko narzuca. Wprowadzone podczas gotowania i satysfakcjonujące zmiany można zapisać, dzięki funkcji LEARN i tym samym tworzyć wiele nowych własnych programów, które w perspektywie czasu bardzo ułatwią pracę w kuchni. Co więcej dla uproszczenia i zwiększenia przyjemności korzystania z pieca konwekcyjno-parowego B1011i firma Retigo pozwala na dodanie własnoręcznie zrobionego zdjęcia do konkretnego przepisu. Pozornie to urozmaicenie wydaje się skomplikowane, jednak w rzeczywistości obrazki są wstawiane za pomocą pamięci flash USB. Pojemności pamięci pieca pozwala na przechowywanie aż 200 tego typu piktogramów i co najważniejsze - nie trzeba tracić czasu na ich dopasowywanie, ponieważ automatycznie robi to program TOUCH & COOK.

Prosta obsługa

Na łatwość korzystania z pieca konwekcyjno parowego z serii Retigo Blue Vision ma duży wpływ jego obsługa, opierająca się na systemie dotykowego sterowania. Vision Touch Controls to 8-calowy dotykowy panel sterujący, dzięki któremu obsługa pieca jest bardzo łatwa i intuicyjna. Jego zalety to: duży rozmiar, kolorowy wyświetlacz, łatwo rozpoznawalne ikony 3 D. Takie rozwiązanie gwarantuje, że nawet użytkownicy niemający nigdy wcześniej styczności z tego typu urządzeniami poradzą sobie bez problemu obsługą urządzenia. Ponadto można regulować reakcję panelu na siłę nacisku, co zapewnia jego perfekcyjne działanie w zmiennych warunkach panujących w kuchni. Jeśli jednak mimo wszystko przy obsłudze urządzenia pojawią się jakiekolwiek wątpliwości można skorzystać z wirtualnego pomocnika – VISION AGENT, który na każdym poziomie menu opisze, do czego służy i za co odpowiada dana ikona.

Oszczędne mycie

Jednym z problemów na zapleczu kuchennym często jest sprzątanie po całym dniu pracy. Jednak, aby nigdy już nie stanowiło to problemu,piec konwekcyjno parowy B 1011 izostał wyposażony w system automatycznego mycia ACTIVE CLEANING. Oferuje on 5 programów, które różnią się długością i intensywnością (od 17 do 110 minut). Jest to świetna oszczędność czasu i energii pracowników – wystarczy w odpowiednim miejscu umieścić proszek myjący ACTIVE CLEANERi włączyć automatyczne mycie. Po jego zakończeniu włącza się funkcja suszenia, po której piec przechodzi do stanu "stand-by". Rozwiązanie to w połączeniu ze specjalnie opracowanym proszkiem myjącym Retigo Active Cleaner zapewnia olbrzymią oszczędność czasu i pieniędzy. Wynika to z faktu, że proszek zawiera zarówno substancje myjące i płuczące, a system automatycznego mycia działa jako zamknięty system obiegu wody (tzn., że woda używana do mycia urządzenia nie jest usuwana po pierwszym płukaniu, ale wykorzystuje się ją dalej.

Ekologia i oszczędność

Piece konwekcyjno- parowe pozwalają na oszczędzanie pieniędzy każdego dnia. Najniższe na rynku zużycie energii i wody w połączeniu z ekonomicznym myciem automatycznym to gwarancja szybkiego zwrotu zainwestowanego kapitału. Na niskie zużycie energii wpływa kilka czynników: rekuperator (sprawia, że nadmiar ciepła wykorzystuje się do podgrzewania wody następnie kierowanej do komory pieca, gdzie zamienia się w parę), izolacja komory gotowania (40 mm materiał izolacyjny ogranicza straty ciepła do minimum), potrójna szyba drzwi pieca oraz elektroniczne sterowanie ogrzewaniem.

Kontrola

Podążając z duchem czasu, firma Retigo wyposażyła swoje piece z serii Blue Vision w możliwość podłączenia ich do komputera i Internetu za pomocą łącza LAN lub przez łącze USB do pamięci przenośnej.Dzięki temu możliwe jest sterowanie zdalne pieca i stała kontrola jego pracy wykorzystująca wykorzystując analizę HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli). W przypadku nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych ta analiza umożliwia gromadzenie takich danych jak: temperatura komory, temperatura wnętrza potrawy, tryb pracy i jego zmiana, otwieranie i zamykanie drzwi, zmiana nastawianych temperatur, przerwa w dostawie prądu itd), z których można później wygenerować zestawienia (w formie grafiki lub tabeli). To świetne rozwiązanie sprawia, że da się używać pieca konwekcyjno-parowego B1011i bez jakichkolwiek obaw o nagłą awarię, ponieważ stale ma się go pod kontrolą.

Solidność wykonania

Linia pieców konwekcyjno parowych Blue Vision to nie tylko na najnowsze technologie, ale także wysoka jakość wykonania. W związku z tym piec B1011i to urządzenie dopracowane w najmniejszych szczegółach. Elementy, które się na to składają to między innymi: wentylator (dwukierunkowy, o 7 prędkościach), zaokrąglone rogi komory gotującej (ułatwiające czyszczenie), solidna klamka (dostosowana do sprawnego otwierania-zamykania drzwi), specjalnie wypukła i potrójna szyba drzwi (zapewniająca termoizolacje), wyciągany panel (dający serwisantom swobodny dostęp do elektroniki jednostki sterującej), rynna (zapobiegająca kapaniu wody na podłogę). Wszystkie części pieca zrobione są z najwyższej jakości materiałów, dzięki temu klient ma pewność, że urządzenie będzie użytkowane przez długie lata.



Parametry
Moc [kW]: 22,5
Pojemność [GN]: 10x GN 1/1 + 1x GN 1/1
Waga [kg]: 149
Wymiary (mm): 933 x 863 x 1186
Wytwarzanie pary: Natrysk
Zasilanie: gaz
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.
Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni