Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY RETIGO 11x GN 1/1 B 1011b NEW BOJLEROWY +SONDA +PRYSZNIC

Symbol: B 1011 b NEW
Cena: 54021.00
Wysyłka w ciągu: 24h
Cena dostawy:0
Przesyłka kurierska:
0
Odbiór osobisty:
0
Ilość (szt.):

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Zamówienie telefoniczne: 501 869 226
Udostępnij:

TRADYCYJNE TECHNIKI GOTOWANIA

  • gorące powietrze 30-300 °C
  • funkcja kombi - gorące powietrze/para 50-300 °C
  • funkcja gotowania - gotowanie w parze 99-130 °C
  • automatyczny przedgrzew
  • automatyczne chłodzenie
  • bio-gotowanie 30-98 °C
  • książka kucharska 1000 programów po 20 kroków
  • regeneracja
  • Autoklima - kontrola nasycenia pary
  • automatyczny start
  • manualne nawilżanie

NOWOCZESNE TECHNIKI GOTOWANIA

  • EASY COOKING - łatwe gotowanie
  • ACM - system automatycznego zarządzania pojemnością
  • pieczenie nocne
  • pieczenie niskotemperaturowe
  • Delta T pieczenie, gotowanie
  • system Cook&Hold
  • system bankietowy
  • funkcja Learn
  • 5 prędkości wentylatora
  • taktowanie wentylatora
  • dwukierunkowe obroty wentylatora
  • Quick View - szybki podgląd programu

NOWOCZESNE FUNKCJE

  • VISION AGENT - wirtualny pomocnik
  • 6 - punktowa sonda gotowania
  • VISION TOUCH CONTROLS - 8 calowy dotykowy panel sterujący, proste i intuicyjne sterowanie
  • timer półek - sygnalizacja zakończenia obróbki termicznej
  • klapka automatyczna - opatentowany system usuwania wilgoci, dla uzyskania lepszej chrupkości i idealnego koloru

WYPOSAŻENIE

  • AHC (Active Humidity Control) - automatyczna regulacja wilgotności
  • ASGS (Advanced Steam Generation System) - szybkie generowanie nasyconej pary
  • Potrójna szyba w drzwiach - minimalne starty ciepła, niskie zużycie energii, drzwi chłodne od zewnątrz
  • Dwukierunkowy wentylator - idealnie równomierny efekt pieczenia
  • 7 prędkości wentylatora - dokładna kontrola cyrkulacji powietrza
  • Taktowanie wentylatora - 3 kroki do jeszcze większej równomierności
  • Prysznic ręczny - zewnętrze źródło wody
  • Higieniczna wytrawiana komora gotowania - zaokrąglone narożniki dla łatwego czyszczenia

 

OSZCZĘDNOŚCI I ZARZĄDZANIE ENERGIĄ

  • rekuperator
  • specjalna izolacja komory gotowania
  • podwójna szyba drzwi
  • chemicznie wytrawiana komora gotowania
  • WSS - system kontrolujący i zapobiegający niepotrzebnemu zużyciu wody
  • FAN STOP - szybkie zatrzymanie wentylatora po otwarciu drzwi

BEZPIECZEŃSTWO

  • SDS - system serwisowo-diagnostyczny
  • BCS - system automatycznej kontroli pracy i zawapnienia bojlera (piec bojlerowy)
  • CCS - system automatycznej kontroli zawapnienia (piec bojlerowy)
  • łącze USB
  • łącze LAN - możliwość przyłączenia do sieci
  • (komunikacja przez przeglądarkę internetową)
  • zaokrąglona, podwójna szyba drzwi - ochrona przed wysoką temperaturą

HIGIENA/HACCP

  • ACTIVE CLEANING - mycie automatyczne
  • wbudowany prysznic - łatwe czyszczenie komory pieca
  • (nie używa zmiękczonej wody)
  • system HACCP

 

2  LATA  GWARANCJI !!!

SZKOLENIE  Z  KUCHARZEM  RM  GASTRO  W  CENIE !!!

 

Dla kogo nowoczesny piec konwekcyjno-parowy B1011i NEW?

Piec konwekcyjno parowy B1011b NEW to nowoczesne urządzenie stworzone z myślą o profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Łączy on w sobie funkcje wielu innych sprzętów kuchennych i daje możliwość gotowania na parze, pieczenia, smażenia, grillowania, gotowania/ pieczenia w niskich temperaturach czy pieczenia przy zastosowaniu kombinacji suchego powietrza i pary wodnej. Dzięki piecowi konwekcyjno parowemu B1011b NEW potrawy będą zawsze idealnie przyrządzone, aromatyczne i soczyste.

Piec B1011 b NEW zapewnia wydajność 150-250 dań dziennie, więc jest idealnym rozwiązaniem dla średniej wielkości lokali gastronomicznych. Mieści w sobie 11 prowadnic GN1/1. Zapewnia on doskonałą oszczędność energii i ciepła, ponieważ wyposażony jest w rekuperator (rozwiązanie, dzięki któremu wytwarzany nadmiar ciepła wykorzystuje się do podgrzewania wody kierowanej do pieca i zamienianej w parę) a jego budowa jest tak skonstruowana w taki sposób, żeby ogólne starty ciepła były jak najmniejsze (izolacja komory gotowania, potrójne drzwi). Tego typu rozwiązania sprawiają, że oszczędność elektryczna jest nawet do 50 % większa niż w tradycyjnych kuchenkach elektrycznych.

Retigo Vision

Piec konwekcyjno-parowyB 1011b NEW pochodzi z serii Retigo Vision i tym samym należy do zupełnie nowej generacji pieców konwekcyjno parowych. Biorąc pod uwagę zapotrzebowania klientów, firma Retigo postarała się o to, by jak najbardziej ułatwić i udoskonalić, przy zastosowaniu najnowszych technologii, pracę na zapleczu kuchennym. Idąc z duchem czasu, producent proponuje swoją wizję kuchni, w której najważniejsza jest jakość i oszczędność. Stawia na uniwersalność, ponieważ piec konwekcyjno-parowyB1011 b NEW to urządzenie umożliwiające gotowanie, pieczenie smażenie i grillowanie wszystkich rodzajów potraw oraz na łatwość, ponieważ sterowanie piecem jest bardzo łatwe.

Najnowsza wizja firmy Retigo to połączenie starych i dobrych tradycji związanych z najwyższą jakością wykonania oraz nowych i wyjątkowych rozwiązań technologicznych.

Łatwe gotowanie z Retigo

Wpiecu konwekcyjno parowymB1011b NEW, podobnie jak w innych piecach konwekcyjno-parowych z serii Blue Vision Retigo, zastosowana została technologia EASY COOKING zapewniająca łatwiejsze niż kiedykolwiek przygotowywanie nawet najbardziej skomplikowanych potraw. Jest to technologia opracowana przez kucharzy praktyków, którzy znają się na branży i wiedzą, czego oczekuje się od urządzenia kuchennego. Działanie Easy Cooking opiera się na kilku prostych krokach i polega na tym, że to piec proponuje i nastawia odpowiednie parametry gotowania w zależności od rodzaju potrawy i oczekiwanego efektu. Po dokonaniu wyboru spośród 12 kategorii należy wskazać wielkość porcji i zdecydować, czy chce się piec np. mięso w całości, kawałkach, kostkach czy płatkach. Można także precyzyjne wskazać intensywność koloru i poziom dopieczenia. Oczywiście cały proces obróbki cieplnej da się kontrolować, ponieważ najważniejsze wartosci wyświetlają się na panelu. Dzięki temu można również w każdej fazie procesu zmieniać parametry w sposób manualny i dostosowywać je do indywidualnych potrzeb i finezji kucharza. Technologia Easy Cooking ma być przyjacielem, który podpowiada a nie dyktatorem, który wszystko narzuca. Wprowadzone podczas gotowania i satysfakcjonujące zmiany można zapisać, dzięki funkcji LEARN i tym samym tworzyć wiele nowych własnych programów, które w perspektywie czasu bardzo ułatwią pracę w kuchni. Co więcej dla uproszczenia i zwiększenia przyjemności korzystania z pieca konwekcyjno-parowego B61011b NEW firma Retigo pozwala na dodanie własnoręcznie zrobionego zdjęcia do konkretnego przepisu. Pozornie to urozmaicenie wydaje się skomplikowane, jednak w rzeczywistości obrazki są wstawiane za pomocą pamięci flash USB. Pojemności pamięci pieca pozwala na przechowywanie aż 200 tego typu piktogramów i co najważniejsze - nie trzeba tracić czasu na ich dopasowywanie, ponieważ automatycznie robi to program TOUCH & COOK.

Na łatwość korzystania z pieca konwekcyjno parowego z serii Retigo Vision ma duży wpływ jego obsługa, opierająca się na systemie dotykowego sterowania. Vision Touch Controlsto 8-calowy dotykowy panel sterujący, dzięki któremu obsługa pieca jest bardzo łatwa i intuicyjna. Duże, głównie "obrazkowe" menu daj eteraz możliwość pełnej personalizacji. Ekran jest przystosowany do zmiennych warunków panujących w kuchni, a jego czas rekacji jest idealny nawet gdy dłonie użytkownika są tłuste lub w rękawiczkach. Dodatkowo, w razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z obsługą pieca, można skorzystać z wirtualnego pomocnika. Vision Agent tłumaczy, do czego służy dana funkcja albo jak postępować dalej na każdym poziomie menu sterującego.

Wyposażenie

Piec konwekcyjno-parowy B 1011 b NEW został wyposażony w dwukierunkowy wentylator o 7 prędkościach, który pozwala na dokładną kontrolę cyrkulacji powietrza zapewniającą idealnie równomierny efekt pieczenia. Dodatkowo taktowanie wentylatora to 3 kroki do jeszcze większej równomierności. Z kolei system Fan Stop powodujący natychmiastowe zatrzymanie wentylatora po otwarciu drzwi jest gwarancją bezpieczeństwa, a także oszczędności.

Kontrola 

 Podążając z duchem czasu, firma Retigo wyposażyła swoje piece z serii Blue Vision w możliwość podłączenia ich do komputera i Internetu za pomocą łącza LAN lub przez łącze USB do pamięci przenośnej. Dzięki temu możliwe jest sterowanie zdalne pieca i stała kontrola jego pracy wykorzystująca wykorzystując analizę HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli). W przypadku nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych ta analiza umożliwia gromadzenie takich danych jak: temperatura komory, temperatura wnętrza potrawy, tryb pracy i jego zmiana, otwieranie i zamykanie drzwi, zmiana nastawianych temperatur, przerwa w dostawie prądu itd), z których można później wygenerować zestawienia (w formie grafiki lub tabeli). To świetne rozwiązanie sprawia, że da się używać pieca B1011NEW bez jakichkolwiek obaw o nagłą awarię, ponieważ stale ma się go pod kontrolą.

Parametry
Moc [kW]: 18,6
Pojemność [GN]: 10x GN 1/1 + 1x GN 1/1
Waga [kg]: 149
Wymiary [mm]: 933 x 863 x 1046
Wytwarzanie pary: Bojler + natrysk
Zasilanie: prąd
Zasilanie el. [V/Hz]: 400 V / 3N / 50 Hz
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.
Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni