raty przez internet leasing przez internet
Szybki kontakt: +48 501 869 226 | sklep@gastrosalon.pl

Obróbka termiczna

Sortuj według:

Obróbka termiczna

Wszelkiego rodzaju obróbka termiczna jest podstawą funkcjonowania każdej gastronomii. Aby w gotować, piec, smażyć, duśić, blanszować, grillować, prażyć czy wędzić niezbędny jest w odpowiedni sposób dobrany sprzęt. Jego szeroki wybór można znaleźć na stronie naszego sklepu GastroSalon.pl

Zalety obróbki termicznej

Obróbka cieplna to niezbędny proces w przetwarzaniu półproduktów. Polega ona na tym, że poddawane są one działaniu różnych temperatur, a dzięki temu dania stają się gotowe do spożycia. Odpowiednio dobrana metoda obróbki termicznej i zastosowanie właściwie dobranych urządzeń pozwalają na zachowanie wartości odżywczych potraw, usuwają niepożądane i szkodliwe substancje (występujące zwłaszcza w surowym mięsie i rybach) oraz nadają daniom określony smak. Ponadto obróbka cieplna zwiększa strawność pożywienia poprzez rozklejanie skrobi, kolagenu i rozluźnienie tkanek półproduktu oraz zmniejsza objętość potraw, ponieważ powoduje odparowywanie z nich wody.

Warto zadbać, by w lokalu gastronomicznym proces obróbki cieplnej przebiegał prawidłowo, bo dzięki temu serwowane dania będą nie tylko smaczne, ale też ich spożycie będzie bezpieczne dla zdrowia.

Sklep internetowy na platformie
SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni