Pizzeria

Wyposażenie pizzerii i kebab

Odpowiednie wyposażenie punktu gastronomicznego jest niezbędne do osiągnięcia sukcesu. Nie wystarczy bowiem serwować dań, ale należy także dbać o ich wysoki standard. Szczególnie istotne staje się to w pizzeriach, których oferty są zazwyczaj do siebie zbliżone. W takiej sytuacji to jakość pizzy ma największe znaczenie dla klientów, a jak wiadomo tworzenie jakości zaczyna się już na etapie produkcji, która w dużej mierze zależy od posiadanego sprzętu.

Podstawowym sprzętem w każdej pizzerii jest piec do pizzy. Jego odpowiedni dobór zależy od wielu czynników, lecz jego zakup to niezbędny krok w kierunku stworzenia dobrego lokalu. Bez wątpienia pizza ze specjalnie przeznaczonego do jej wypieku pieca cechuje się o wiele lepszym smakiem niż upieczona w zwykłym piekarniku. Piece do pizzy różnią się rozmiarami, pojemnością, sposobem zasilania, a także ceną. Dlatego zarówno osoby potrzebujące taniego pieca do pizzy, jak i klienci zdecydowani na droższe inwestycje, zawsze znajdą dla siebie coś odpowiedniego. Przy tym zakupie warto od razu pomyśleć o doborze odpowiedniej podstawy pod piec do pizzy.

 

Należy pamiętać, że dobra pizzeria to nie tylko piec, ale także inne sprzęty, takie jak: miksery spiralne do ciasta zapewniające jego perfekcyjne wyrobienie, wałkownice i wytłaczarki, także odpowiedzialne za odpowiednią blachy i siatki do pizzy, stoły do pizzy, deski pod pizze oraz inne, drobne akcesoria ułatwiające pracę.

Kebab od wielu lat cieszy się niesłabnącą popularnością. W związku z tym na rynku pojawia się coraz większa konkurencja, więc dziś nie wystarczy już tylko serwować kebaby, ale trzeba zadbać o ich jakość.

Gwarancją jakości bez wątpienia jest dobry sprzęt. Podstawowym wyposażeniem tego typu lokali gastronomicznych są opiekacze inaczej zwane grillami. Występują dwa ich rodzaje: opiekacze elektryczne i opiekacze gazowe. Warto pamiętać, że ich wybór nie zależy od typu serwowanego mięsa, lecz tak naprawdę od indywidualnych upodobań. Zarówno jedne, jak i drugie mają swoich zwolenników i przeciwników, jednak bez wątpienia żaden kebab nie da rady dobrze funkcjonować bez opiekaczy.

 

Podobnie będzie, jeśli zabraknie noży do kebaba. Mogą one być ręczne lub elektryczne. Lepszym rozwiązaniem jest zdecydowanie się na nóż elektryczny, ponieważ zapewnia on precyzje w cięciu mięsa i jego używanie nie wymaga tyle siły. Ponadto urządzenia te posiadają zazwyczaj w zestawie dodatkowe ostrza i ostrzałkę.

Aktywne fitry

długi stół do pizzy 2542x800x850 granitowy blat

Cena
10 500,01 zł brutto
8 536,59 zł netto
Availability: 21 In Stock
STÓŁ CHŁODNICZY DO PIZZY 2542x800x850 POJ.414L MOC 606W

Piec do pizzy elektryczny | dwukomorowy | 12x35...

Cena
7 700,00 zł brutto
6 260,16 zł netto
Availability: Out of stock

Podstawa do pieca do pizzy SXL 6L/66L | do ONE...

Cena
2 230,00 zł brutto
1 813,01 zł netto
Availability: Out of stock

Dzielarka do ciasta RQ-PO800

Cena
27 630,00 zł brutto
22 463,41 zł netto
Availability: Out of stock

Miesiarka ugniatająca KDM 20 | 20 litrów | 400V

Cena
4 540,00 zł brutto
3 691,06 zł netto
Availability: Out of stock

Łopata do pizzy aluminiowa Italia 3D -...

Cena
795,56 zł brutto
646,80 zł netto
Availability: 10 In Stock

granitowy stół do pizzy 2542x800x850 414l długiL

Cena
10 310,00 zł brutto
8 382,11 zł netto
Availability: 25 In Stock
STÓŁ CHŁODNICZY DO PIZZY 2542x800x850 POJM414L MOC 606W

Piec do pizzy elektryczny | dwukomorowy | 12x35...

Cena
9 490,00 zł brutto
7 715,45 zł netto
Availability: Out of stock

Dzielarka do ciasta RQ-PO300

Cena
23 220,00 zł brutto
18 878,05 zł netto
Availability: Out of stock

Podstawa do pieca gazowego do pizzy SG 4 | do...

Cena
1 950,00 zł brutto
1 585,37 zł netto
Availability: Out of stock

Miesiarka ugniatająca KDM 40 | 40 litrów | 400V

Cena
5 700,00 zł brutto
4 634,15 zł netto
Availability: Out of stock

Łopata do pizzy aluminiowa Sole Mio -...

Cena
795,56 zł brutto
646,80 zł netto
Availability: 12 In Stock
Produkt dodany do porównania